63. padobranski bataljon
Wikipedia
63. padobranski bataljon

Wikipedia

63. padobranski bataljon, Foto: Wikipedia

Komemorativna svečanost održana je ispred biste Ostojića u holu Osnovne škole u Jagodini, koja nosi njegovo ime.

Na bistu Ostojića, rad Olje Ivanjicki, cveće su položili otac, brat, supruga i sin Ostojica, učenici i nastavnici škole, a upriličena je i svečena akademija.

Goran Ostojić, jedan od najboljih oficira mlade generacije Vojske SCG, komadant 63. padobaranske brigade, poginuo je 28. jula 1998. godine nedaleko od karaule "Košare" na granici Srbije i Albanije.

Rođen je 1962. godine u Bačkom Dobrom Polju kod Vrbasa.

U Jagodini, gde mu i sada žive roditelji, završio je osnovnu školu i Gimnaziju.

Posle završene Vojne akademije raspoređen je u 63. padobransku brigadu Niš.

Bio je najmlađi načelnik te brigade. Poguinuo je u borbi sa albanskim teroristima. Odlikovan je ordenom za hrabrost.

Komemorativna svečanost Ostojiću, biće održana sutra i u Rekovcu, kraj njegovog spomenika u parku između zgrade Skupštine opštine, Poljoprivredno veterinarske škole i Osnovne škole "Svetozar Marković".

Komentari (8)

mrki

19.05.2017 19:46

dobro da ste se setili nasih heroja.

Сале

19.05.2017 20:20

Слава му.

ana

20.05.2017 02:16

@Сале - i H V A L A

Петар

19.05.2017 20:40

нека му је вечна слава ..

majka

19.05.2017 22:26

Slava herojima odbrane neba i zemlje Srbije, slava casnim ljudima koji nama ostalima i danas drze lekcije iz patriotizma i hrabrosti! A od nas tek poneko ih se seti .Najzalosnije je sta ih se njihov drzava koju su branili ne seca onako kako oni to zasluzuju.I zato se sve poravnava na nekom visem mestu, visem sudu kojem niko od nas nece izmaci, i ne treba!Slava deco nasa, ponosu nas, nasa tugo, nasa uteho i nado za bolje sutra!

Kolporter

19.05.2017 22:57

Jel ima neki vojnik redovan ili rezervista heroj ili možda junak!!!??? Samo su se na Košarama izgleda borili oficiri,generali,pukovnici. Ja prođoh dva rata nevidoh ni jednog sa činom poručnika ni na prvoj ni na drugoj liniji,pa čak retko koga i u pozadini. A bogami dobiše ordene za hrabrost samo tako pa i unapređenja u više činove. Bilo je možda negde pojedinaca ali reeetko!

severne tribine

20.05.2017 00:04

Danas sam razgovarao sa jednom prezivelim nasim borcem sa Kosara. Heroj covek, obican potpuno, kaze to je obicna stvar. Kad si u frci a tu se desava isored nosa mozda deluje nista specijalno ako se desava brzo. Kazem ja : rutinski, trazim cilj, pucam, u zaklon, ponovo pucam, menjam polozaj koliko moze... On kaze : jbg ti to znas, bio si mesecima po Slavoniji i Posavini, a mi smo imali kratko ali gusto. Heroji, braca nasa sa Kosara slava im vecna! Ove barabe danas nisu svesne koliko su srecne.

goga

20.05.2017 08:06

A gde je slika hetoja! Sve one budaletine prikazujete u svim kogucim oblicima dok mam se ne zgadi i pogled na stranicu a SLIKE HEROJA NEMA! JA BIH JAKO VOLELA DA JE OBJAVITE STO CESCE DA IM SE LIK NE ZABORAVI, POSTO CEMO DELA VECNO PAMTITI I POSTOVATI, Slava Herojima i vecno pamcenje.