GRADONAČELNIK SE POHVALIO Od Švajcaraca nam stiglo 14 tramvaja

Grad Beograd je, zahvaljujući donaciji Vlade Švajcarske, dobio 14 tramvaja koji će u narednih nekoliko dana biti na ulicama grada, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali i dodao da će u narednom periodu stići još 15 tramvaja.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: R. Ristić

"Tramvaji će doprineti većoj frekventnosti saobraćaja i povećanju njegovog kvaliteta.. .nadam se da ćemo sa ovim tramvajima iz Švajcarske znatno unaprediti javni prevoz u Beogradu", rekao je Mali novinarima nakon obilaska GSP-a.

To preduzeće je obišao sa gradonačelnikom Berna Aleksandrom Čepetom, sa kojim je ranije danas potpisao Sporazum o saradnji i prijateljstvu između Beograda i Berna.

Podsetivši da je Švajcarska poznata po čokoladi, satovima i javnom prevozu, Čepet je rekao da je upravo javni prevoz jedna od najbitnijih stvari da bi neki grad bio uspešan.

"Švajcarski gradovi su specijalizovani za javni prevoz, posebno tramvajima, autobusima, vozovima. U mom gradu, na primer, tramvaji idu po redu vožnje što znači da idu na svakih šest minuta i ako 20 sekundi zakasne imamo žalbe", rekao je Čepet.
Obilasku GSP-a prisustvovao je i ambasador Švajcarske u Beogradu Žan Danijel Ruh.

 • Korisnik: ZIVKO
  13/02/2016 - 02:18
  POSLALI U SRBIJU STARO DJUBRE UMESTO NA DEPONIJU A MALI UZEO MASNU PROVIZIJU STO NISU MORALI DA ZAGADE SVOJU ZEMLJU
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi