Autoput auto-put
Alo!/Rajko Ristić

 

Autoput auto-put

Alo!/Rajko Ristić

Autoput auto-put, Foto: Alo!/Rajko Ristić

* Od sutra do 18. avgusta biće pojačana kontrola saobraćajne policije na putevima

* Sprovodi se međunarodna akcija TIPSOL

* Uključeni su i uređaji - PRESRETAČI 

Kako se navodi, ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

U ponedeljak će da ŽEŽE još jače nego danas! Temperatura preko 38, ali ubrzo stiže HLADAN TUŠ!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 11.08.2019. 17:33 - 11.08.2019. 17:40 Na području cele Srbije danas je na snazi narandžasti meteo-alarm zbog visoke temperature vazduha, a za sutra je najavljen crveni alarm. Temperatura vrućina živa toplomer, Foto: Alo!/Ana Paunković * Sutra nas očekuje afrička žega * Temperature će biti preko 38 stepeni * U utorak osveženje Temperature sutra će prelaziti 38 podeok, a osveženje se očekuje u utorak krajem dana.

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine - ručne radare, radare u sistemima video - nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim "presretačima", dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima. Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta