Granica
Tanjug
Granica

Tanjug

Granica, Foto: Tanjug

Posle Grčke i Hrvatske, nove mere za srpske građane, ali i putnike iz drugih država, od sredine naredne nedelje uvešće i Mađarska!

Kako prenosi "Rojters", Mađari će od naredne srede, zbog širenja epidemije korona virusa po Evropi, uvesti nove restriktivne mere na svojim granicama.

Prema ovim merama, svi putnici koji dolaze iz zemalja koje su označene kao "žuta" i "crvena" zona, moraće da prođu lekarski pregled i biće stavljeni u karantin, obelodanio je danas šef kabineta premijera Viktora Orbana.

To se odnosi kako na mađarske državljane koji dolaze iz drugih zemalja, tako i na putnike iz ovih država.

Srbija se, uz Rumuniju, nalazi u grupi zemalja koje su označene žutom bojom, ostatak Balkana i Ukrajina su "crvene", dok su dolasci iz Hrvatske za sada dozvoljeni.

Dakle, putnici iz Srbije moraće na pregled, ali i u karantin.

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

Max

12.07.2020 15:29

A sto se cudite?,uvjek smo bili i ostali neodgovorni pa zasto da drugi radi nas imaju problem.Prosto ne mogu da verujem,svi vide sto se oko njih desava samo mi ne,mi stalno trazimo a da neznamo sto?

milovan

13.07.2020 10:47

Nitko nama nepostavlja rampu.Nego mi sami sebi. Sto bi druge drzave trpile zbog nasih gluposti.Radite u Srbiji kakve hocete gluposti,ali druginedaju da onda donosite zarazu kod njih. Nikoga se netice sto vizelite da se zarazite.Ali ostanite kod svoje kuce. I braca Grci nas teraju,sada i Madjari.Hrvati nedaju ulaz. Tako i treba.Ja ih podrzavam dok se mi sami neopametimo.