Korona, Srbija, Beograd
Tanjug/Nikola Anđić
Korona, Srbija, Beograd

Tanjug/Nikola Anđić

Korona, Srbija, Beograd, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Zamenica direktorka instituta Batut Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da će te ustanove biti očišćene do ponedeljka, s obzirom da nisu radile duže vreme.

Kada su u pitanju preventivne mere, to su sve one mere pilikom borvaka u zatvorenim prostorima, navela je Darija Kisić Tepavčević.

Precizirala je da je reč o fizičkoj distanci, nošenju maski...

Prvi je o ovakvom popuštanj mera govorio epidemiolog dr Branislav Tiodorović, a da je kultura prioritet stava su i drugi članovi Kriznog štaba poput dr Darije Kisić Tepavčević i dr Predraga Kona koji su takođe pričali na tu temu na pres konferenciji u sredu.

Kulturni život je neophodan za narod

Prof. Dr Branislav Tiodorović istako je nedavano da je potrebno dopustiti da kultura i umetnost funkcionišu, ali svakako uz neophodne mere zaštite.

Kako kaže, ako se budemo prdržavali mera, ako je pre svega organizacija dobro sprovedena, zašto ljudima uskratiti odlazak na neki kultutrni događaj?

- Ako je bioskop, neka smanje broj karata da bi se mogla napraviti fizička distanca, maska obavezno da bude podeljena na ulazu, neka ona bude zaračunata i u cenu ulaznice, ljudi će doći - predlagao je dr Tiodorović.

Da li poštujete mere protiv protiv koronavirusa koje su lekari preporučili?