Sajam, koronavirus
Tanjug
Sajam, koronavirus

Tanjug

Sajam, koronavirus, Foto: Tanjug

Grad Beograd će za obolele od koronavirusa dati na korišćenje Arenu, Halu sportova i halu "Pionir", u kojima će biti, u saradnji sa vojskom, postavljeno ukupno 2.500 ležajeva.

- Pravimo tri nove improvizovane bolnice, a pravimo ih jer je situacija očigledno dramatična – kaže Vesić. On je zamolio Beograđane da se uozbilje, a kao motiv građanima da ostanu kod kuće, sinoć su poslate sms poruke sa upozorenjem da nas lako očekuje scenario iz Italije i Španije.

Podseća i da su izletišta tokom vikenda bila puna, što se nikako ne sme dozvoliti. Stoga je Grad Beograd od Vlade zatražio da se izletišta u gradu zatvore.

Kada je reč o lažnim vestima koje se šire društvenim mrežama, zamenik gradonačelnika kaže da to nije jedini slučaj, već da se desilo i to da su pojedini upravnici stambenih zgrada, ali i predstavnici pojedinih opština, takođe širili lažne vesti, govoreći građanima da su mere koje je Vlada Srbije uvela u suzbijanju epidemije koronavirusa, isključivo političke.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

- Ja ih samo pitam da li su spremni da plate sahrane tim ljudima koji će izaći na ulicu jer ih oni lažu?! Prestanimo da se ponašamo ostrašćeno i da politizujemo situaciju, jer je ovo borba za živote ljudi! – apeluje Vesić.

Apeluje i na građane da ostanu kod kuće, da poslušaju na televiziji šta se dešava u svetu i podseća da je generalni sekretar UN izjavio da je svet u najvećoj krizi posle Drugog svetskog rata.

- Ukoliko se budemo ponašali ozbiljno i poštovali mere Vlade, ova odluka se neće doneti. Ukoliko se deo građana bude ponašao kao što se sada ponaša, takva odluka će morati da bude doneta. Molim građane Beograda da razumeju da je situacija ozbiljna, da u Njujorku nose leševe na dizalicama, da pacijenti od 40 i nešto godina umiru, a u Španiji je juče doneta odluka o 24-časovnoj zabrani kretanja. Nemojte se rukovoditi time „neće mene virus“, jer lako možete da zarazite nekog drugog – kaže zamenik gradonačelnika.