Maske obavezne u zatvorenom prostoru
Nenad Vujanović
Maske obavezne u zatvorenom prostoru

Nenad Vujanović

Maske obavezne u zatvorenom prostoru, Foto: Nenad Vujanović

Zbog porasta broja zaraženih koronavirusom od danas je u Beogradu obavezno nošenje maski, bez izuzetka, u svim zatvorenim prostorima, tj. autobusima, kafićima, tržnim centrima, poštama, salonima lepote, teretanama, odlučeno je juče na sednici kriznog štaba, uz najavu da će oni koji ove mere krše biti sankcionisani.

Ove mere doneo je juče krizni štab.

Mere će morati striktno da se nadziru. Osobe koje ne nose zaštitne maske u prevozu i u zatvorenim prostorima biće sankcionisane.

Članovi Kriznog štaba bi u narednim danima mogli da donesu još mera, ukoliko to situacija bude nalagala.

Krizni štab

Tanjug/Sava Radovanović

Krizni štab, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- U Beogradu će biti obavezno nošenje maski u javnom gradskom prevozu i zatvorenom prostoru, počevši od sutra u 6 sati ujutru. Za one koji ne nose maske, predviđene su kazne. Obaveza nošenja maski već postoji u gradovima u Srbiji gde je došlo do naglog skoka obolelih od kovida 19.

- Narednih sedam dana neće biti kažnjavanja koje će početi ukoliko apeli i ne budu dali rezultate. Do sada je nošenje maski bila preporuka i stvar lične odgovornosti svakog od nas.

- U naredna dva dana, krizni štab će taksativno predložiti kriterijume na osnovu kojih će moći da bude proglašena vanredna situacija.

Krizni štab

Tanjug/Sava Radovanović

Krizni štab, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Preciziranje kriterijuma je bitno kako bi se sprečile eventualne zloupotrebe javnih nabavki bez tendera.

Kontrola

U protekla 24 sata u Srbiji je na kovid 19 testirano 7.150 osoba, od kojih je njih 242 bilo pozitivno, preminule su četiri osobe, a na respiratoru je 36.

PROČITAJ JOŠ:

 

Komentari (1)

Батица

30.06.2020 08:57

Као,и обично од свега тога неће бити ништа.ко жив ко мртав.