Devojčica (11) doživela tragičnu sudbinu kao i njena majka
profimedia
Obućar obuća

Profimedia

Obućar obuća, Foto: Profimedia

Marina S. (42) samohrana je majka iz Subotice koja je mesecima doživljavala, kako je sama priznala, veliku sramotu, jer ni slutila nije da neće imati novca da plati obuću koju je odnela na popravku.

"Ja razumem da je to njegova egzistencija, ali da li on razume moju? Da li su pozivi dva puta dnevno vredni pritiska? Njegova poruka glasila je: "Ovde obućar, vidim nećete da se javite na telefon. Rekli ste da ćete doći po obuću, a nema vas, recite u čemu je problem, obuća stoji kod mene skoro tri meseca." Odgovorila sam mu sledeće i molim da mi niko ne sudi pre nego što zamisli kako je biti u mojoj koži: Nema potrebe da se ljutite, stvarno sam zaboravila iz mnoštva problema, a kada sam rekla da ću da da dođem taj dan sam shvatila da nemam novac da to uradim. I stvarno nije u redu da doživljavam sramotu i prozivke i od obućara zato što vi ne možete da pojmite da neko nema tih 3.000 dinara da dođe kad hoće, sredinom meseca. Bolje prebrojte sopstvene blagoslove, jer očigledno ne razumete kako život izgleda kada ste samohrani roditelj u Srbiji. Dobijam platu sutra, poslaću dete ili sutra ili u ponedeljak po obuću. Vama se izvinjavam, ali nije bilo potrebe za takvim nastupom, jer ako ste mislili da me osramotite ili učinite da se osećam jadnom, verujte, to doživljavam svakog dana", podelila je ona poruku koju mu je poslala.

Pročitajte još:

Mišljenja su podeljena, a ona je na kraju svog pisma našoj redakciji naglasila da je samo želela da pred praznike probudi neka srca.

Obućar obuća

Profimedia

Obućar, Foto: Profimedia

"Ponosna sam na svoj odgovor dotičnom obućaru, jer smatram da svi treba da se pozovemo na red kako bismo opomenuli društvo na postojanje srdačnosti, čak i kada ne izgleda tako", zaključila je ova Subotičanka.

Komentari (8)

ceca

23.12.2018 18:21

koliko pari cipela si ti to popravljala...3000 din.???? pa za te pare mogla si da kupis nove...ako se radi o jednom paru cipela za popravku je mnogoooo

ceca

23.12.2018 18:21

koliko pari cipela si ti to popravljala...3000 din.???? pa za te pare mogla si da kupis nove...ako se radi o jednom paru cipela za popravku je mnogoooo

vu

23.12.2018 18:45

Kako to jedna samohrana majka ima tako skupe cipele da njihova popravka iznosi 3000 dinara. Koliko onda koštaju te cipele?

Milan

23.12.2018 20:34

Kakva li je to obuca kad popravka kosta 3000 din. Ja za te pare kupim nove zimske patike i nosim ih godinu dana.

Tanja

23.12.2018 21:14

A da li ste mozda pomislili i da je taj obucar samohrani otac i da njegova deca treba da jedu? Grozim se.ovakvih tekstova Kao da je on iz besa.zvao. covek je ulozio vreme,trud i svoj materijal i gle cuda zeli to da.naplati. pa bas je surov Treba da je sramota novinara koji je imao obraza da ovo objavi

Genija

23.12.2018 22:11

Ne razumem sta je pesnik hteo da kaze... Obucar uopste nije bio ne pristojan valjda je trebao da ne naplati svoj rad mozda ni on nema za zivot...

bahatost bez granica

23.12.2018 23:45

dobro ona kaze.. najbolje da nekom ostavis da ti odradi posao, nikad mu se ne javis i jos se naljutis ako pokusa da te podsjeti.. pa sigurno, on kao obucar ima skladiste da slaze neplacene cipele i uziva da radi besplatno.. jos jedino da objasni zasto nije izabrala one 2 sredine mjeseca kad je imala para umjesto da se vadi na taj jedan kad nije imala.. pa nije ona kriva sto je zaboravila, svakom se desi, samo neko s malo kulture i odgoja, kad ga podsjete onda ipak pokusa da se izvini a ne ..

Tasa

24.12.2018 10:16

Kakva je to popravka za 3000d ? Priča prosto čudna !