NAJNOVIJA PROGNOZA EVROPSKOG RHMZ! Objavili kakva zima nam se sprema i da li će nas pokositi ledeni talas ove godine!

Dok će u većem delu Evrope biti mnogo oluja, snega i prodora hladnih talasa, na Balkanskom poluostrvu očekuje se prilično mirna zima.

zima led nevreme snežna oluja sneg vremenska prognoza
zima led nevreme snežna oluja sneg vremenska prognoza, Foto: Tanjug/AP

Dok se za područje Velike Britanije, Skandinavije i ostatka Severne Evrope očekuju jake oluje već početkom zime, čini se da će zima na Balkanu biti blaga - bez jakih temperaturnih oscilacija, a izostaće i velike količine padavina.

Dok će u većem delu Evrope biti mnogo oluja, snega i prodora hladnih talasa, na Balkanskom poluostrvu očekuje se prilično mirna zima.

- Biće oluja, ali one neće biti toliko izražene kao prošle godine - prognozira meteorolog Džejson Nikols.

Ovo unosite svaki dan, u ogromnim količinama, a izaziva rak! Namirnice pod brojem jedan i tri su ubedljivo najgore!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 17.10.2019. 16:01 - 17.10.2019. 16:15 Rak polako ali sigurno postaje drugi najčešći uzrok smrti, odmah iza srčanih bolesti.

Umesto toga, sporadične oluje će se pojavljivati između dugotrajnih sušnih razdoblja.

- Ova regija mogla bi da ima duga suva i topla razdoblja, praćena olujom koja će trajati nedelju dana, a zatim bi se vratila na razdoblje sušnog vremena od dve ili tri nedelje - rekao je meteorolog Tajler Rojs.

Na Jadranu se ne očekuju ni učestali udari jake i olujne bure, predviđaju meteorolozi.

- To će doprineti oskudnoj snežnoj sezoni u planinama - dodao je Rojs. 

Najoštrija zimska hladnoća zahvatiće istočnu Evropu i istočnu Skandinaviju. Početak zime neće obeležiti prodor jakih i izraženih hladnih talasa, ali to bi se moglo dogoditi pred kraj zime.

- Mogli bismo da vidimo nekoliko kratkih hladnih talasa u decembru, ali prava se hladnoća neće dogoditi sve do kasnije u sezoni - rekao je Rojs.

Najviše snega i velike hladnoće očekuje se krajem decembra i početkom januara na područjima od Finske do Ukrajine. Očekuje se da će velike količine snega na tom području biti sve do kraja februara. Hladni talasi koji će s tog područja stizati u Evropu mogli bi krajem zime da zahvate i područja Poljske, Slovačke i Rumunije.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi