DANAS SLAVIMO BRATA I SESTRU KOJI SU DALI ŽIVOT ZA VERU Obavezno uradite jednu stvar za svoje bližnje!

Kada je čula za muke na koje joj je bačen brat, Evlampija odluči da i ona zatraži istu kaznu, kako bi sa njime primila istu kaznu u ime Hrista.

Crkva
Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Pravoslavni vernici danas svete mučenike Evlampija i Evlampiju

* Zbog svoje hrabrosti proglašeni za svece

* Na današnji dan treba da poklonom ili bilo kakvom malom pažnjom da pokažete svojim najbližim koliko vam znače i koliko ih volite

Pravoslavni vernici danas svete mučenike Evlampija i Evlampiju, brata i sestru iz Nikomidije koji su poginuli za hrišćanstvo.

Evlampije je bio uhapšen kada je na gradskom trgu pocepao proglas u kojem se poziva na gonjenje hrišćana.

Kada ga je sudija počeo savetovati da se odrekne vere Hristove i spasi sebe, Evlampije mu je hrabro odgovorio:

MALENA HELENA UJEDINILA SRBIJU! Pomozimo da ova devojčica ima srećno detinjstvo! Potrebno je još mnogo novca za njeno lečenje, svaka pomoć je njen spas!

DOBRA VEST ZA LJUBITELJE ORUŽJA Duplo manje para! Novi zakon donosi znatne olakšice za sve one koji imaju više od jednog pištolja!

- Odreknite se vi vaših lažnih idola i priznajte Hrista kao jedinog sina Božijeg.

Crkva
Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Sudija je tada surovo izrekao smrtnu kaznu Evlampiju i naredio rimskim vojnicima da ga tuku do smrti. Kada je čula za muke na koje joj je bačen brat, Evlampija odluči da i ona zatraži istu kaznu, kako bi sa njime primila iste kaznu u ime Hrista.

SAMO ŽELIM DA SPASEM SVOJE DETE! Majka Kragujevčanina otvoreno o paklu kroz koji prolaze zbog droge - Imamo još godinu dana! Prodao je sve što je imao!

Vojnici su potom oboje tukli do iznemeglosti. Evlampije je potom bačen u vrelu smolu, a na kraju mu je odsečena glava. Evlampija je izdahnula odmah od batina.

Srbija grca u suzama zbog muke dvoje mladih! Mnoge će iznenaditi kad vide ko je porodica! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.10.2019. 18:25 Porodica, bogata ljubavlju, ali bez svega drugog, pokazaće da je teško živeti i odgajati decu, ma koliko ih svi želeli u ogromnom broju. Foto: Youtube printscreen U potrazi za pričama, koje oslikavaju "Srbiju na dlanu", ekipa Hepi televizije naišla je na mladi par, koji je slomio i najtvrđa srca.

Zbog njihove hrabrosti i odvažnosti, hrišćani su brata i sestru proglasili za svece. Veruje se da danas Bog čuva sve one koji se bore da zaštite slabije od sebe i ostaju verni svojim ubeđenjima čak i ako su pred najvećim iskušenjima.

Takođe, Sveta Evlampija se smatra zaštitnicom braće i sestara širom sveta. Svi koji žele njenu naklonost na današnji dan treba da poklonom ili bilo kakvom malom pažnjom pokažu svojim najbližim koliko im znače i koliko ih vole.

Bonus video

Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi