Crkva
Alo!/ Masanori Jošida
Crkva

Alo!/ Masanori Jošida

Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Pravoslavni vernici danas svete mučenike Evlampija i Evlampiju

* Zbog svoje hrabrosti proglašeni za svece

* Na današnji dan treba da poklonom ili bilo kakvom malom pažnjom da pokažete svojim najbližim koliko vam znače i koliko ih volite

Pravoslavni vernici danas svete mučenike Evlampija i Evlampiju, brata i sestru iz Nikomidije koji su poginuli za hrišćanstvo.

Pročitajte još:

Evlampije je bio uhapšen kada je na gradskom trgu pocepao proglas u kojem se poziva na gonjenje hrišćana.

Kada ga je sudija počeo savetovati da se odrekne vere Hristove i spasi sebe, Evlampije mu je hrabro odgovorio:

- Odreknite se vi vaših lažnih idola i priznajte Hrista kao jedinog sina Božijeg.

Crkva

Alo!/ Rajko Ristić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Sudija je tada surovo izrekao smrtnu kaznu Evlampiju i naredio rimskim vojnicima da ga tuku do smrti. Kada je čula za muke na koje joj je bačen brat, Evlampija odluči da i ona zatraži istu kaznu, kako bi sa njime primila iste kaznu u ime Hrista.

Vojnici su potom oboje tukli do iznemeglosti. Evlampije je potom bačen u vrelu smolu, a na kraju mu je odsečena glava. Evlampija je izdahnula odmah od batina.

Srbija grca u suzama zbog muke dvoje mladih! Mnoge će iznenaditi kad vide ko je porodica! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.10.2019. 18:25 Porodica, bogata ljubavlju, ali bez svega drugog, pokazaće da je teško živeti i odgajati decu, ma koliko ih svi želeli u ogromnom broju. Foto: Youtube printscreen U potrazi za pričama, koje oslikavaju "Srbiju na dlanu", ekipa Hepi televizije naišla je na mladi par, koji je slomio i najtvrđa srca.

Zbog njihove hrabrosti i odvažnosti, hrišćani su brata i sestru proglasili za svece. Veruje se da danas Bog čuva sve one koji se bore da zaštite slabije od sebe i ostaju verni svojim ubeđenjima čak i ako su pred najvećim iskušenjima.

Takođe, Sveta Evlampija se smatra zaštitnicom braće i sestara širom sveta. Svi koji žele njenu naklonost na današnji dan treba da poklonom ili bilo kakvom malom pažnjom pokažu svojim najbližim koliko im znače i koliko ih vole.

Bonus video

Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici