Pravni fakultet
Printscreen/Google Maps
Pravni fakultet

Printscreen/Google Maps

Pravni fakultet, Foto: Printscreen/Google Maps

Gde je to moguće, brucoši će ući u slušaonice, dok će većina njih imati onlajn susrete sa profesorima. Studenti starijih generacija imaju termine za polaganje još ponekog ispita kako bi upisali narednu godinu.

Ove godine, više nego prethodne, aktuelno je pitanje smanjenja cena školovanja samofinansirajućih akademaca.

Studentima da se izađe u susret

Margareta Smiljanić, predsednica studentskog parlamenta UB, kaže da im je prioritet, kao i Ministarstvu prosvete, da studenti pri dolasku na fakultete budu bezbedni. - Ono što mogu da kažem je da ćemo u narednom periodu kontrolisati da li se sprovode mere prevencije. Važno je da studenti tokom ove školske godine, kada je ponovo situacija netipična, budu zadovoljni uslovima i da im se maksimalno izađe u susret - navela je ona.

Brojka

250.000 studenata školuje se na visokoškolskim ustanovama u Srbiji

 - Ono što smo se dogovorili i što je izvodljivo jeste da se na pojedinačnim fakultetima odgovara na zahteve studenata koliko su u mogućnosti da im snize školarine i eventualno ih njihovog plaćanja oslobode - poručuje Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu. 

Prema njenim rečima, svi su svesni toga da ima jako mnogo problema i da mnogi studenti ne mogu da zatvore finansijsku konstrukciju i fakulteti žele da im izađu u susret.

Osim fakulteta, za novu akademsku godinu spremni su i studentski domovi.

PROČITAJTE JOŠ: