Albanci, centralna Srbija
Youtube Printscreen
Albanci, centralna Srbija, Foto: Youtube Printscreen

Nakon slučajeva u Dolovu i Borči kada su Albanci koji drže pekare u centralnoj Srbiji provocirali sa znakom orla raširenih krila, dogodio se novi incident. Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak grupe mladih Albanaca, koji su po svoj prilici bili u tranzitu kroz centralnu Srbiju, ali nisu propustili priliku da Srbima pošalju poruke mržnje i neprijateljstva.

Pročitajte još:

Njih četvorica su u grupnom videu otpevali pesmu na albanskom jeziku, a u kakofoniji njihovih neartikulisanih glasova naziru se imena Adema Jašarija i Beriše.

- O, moja Srbijo, slomio sam ti zidine, a mene zovu Sali Beriša; O, mori, Srbijo, palio sam ti zidine; Mene zovu Adem Jašari.

Dok dijalog Prištine i Beograda stagnira, prištinske takse stoje zakucane na 100 posto, sve je više provokacija i incidenata u kojima Albanci na neprimeren način ističu svoj nacionalni ponos. Nedavno je jedan od njih pozirao sa znakom albanskog orla usred Beograda, zbog čega je borčanska pekara u kojoj radi postala mesto okupljanja nezadovoljnih komšija.

Prethodno je na mostu usred Novog Sada osvanula albanska zastava, a ovoga puta grupica je rešila da svoj ponos i spominjanje ratnih zločinaca bude na jednom od srpskih drumova.

 

Komentari (3)

Nikola

06.05.2019 21:51

Pa KS tablice idu kroz Srbiju kao nož kroz sir.

Laki

07.05.2019 06:39

Gde li je sada junacina Bosko da brani svoj grad, umesto sto rusi Beograd

iskren

07.05.2019 06:44

Sto ovo rade na auto putu gde niko ne može da ih čuje, nije fora, budi musko uradi to da te neko čuje