krema 5g
printskrin
krema 5g

printskrin

Foto: printskrin

Izvesni Dragan iz Novog Sada preko interneta je oglasio da prodaje “kremu protiv 5G mreže”, i to "samo" za 5.000 dinara. U oglasu objavljenom juče na specijalizovanom sajtu za internet prodaju svoj preparat je opisao kao čudotvornu mast uvezenu iz Ukrajine. Istakao je da je krema napravljena od biljaka kojima su se Ukrajinci "masovno štitili od radioaktivnih zraka posle nuklearne nesreće u Černobilju 1986. godine". Trgovac je napomenuo u oglasu da na lageru na lageru nema puno zaliha i poziva kupce da mu se što pre jave, jer postoji i opasnost da mu država zabrani ovu prodaju.

Dermatolog kaže da nikada u karijeri nije videla ovako nešto.

- Dogovor isključivo preko privatnih poruka, požurite dok vlada ne skine ovaj oglas, jer znaju koliko su ti zraci štetni, a nama ne žele da kažu, napisao je prodavac Dragan na kraju oglasa, koji prati i slika navodne kreme, koja više liči na svinjsku mast.

Pročitajte:

Prodavac pritom nije otkrio recepturu, pa ni sastojke ovog “čudotvornog melema”, ali su zato stručnjaci dali objašnjenje o čemu se ovde radi.

Dermatolog dr Dubravka Đerić kaže da za dve decenije, koliko se već bavi medicinom, nije čula, čak ni u naučnim krugovima, da je iko napravio kremu koja štiti od zračenja.

– Ovde je najmanji problem što neko nešto prodaje za 5.000 dinara, već šta prodaje za te pare. Godinama putujem na sve svetske kongrese, usavršavam se, učim i informišem se svakodnevno o svakoj inovaciji u mojoj struci, i da takva krema postoji, ja bih prva znala. Znala bih i da je neko samo pokušao tako nešto da napravi. Ne znam kako neko uopšte može da poveruje da krema može da ga zaštiti od radioaktivnosti. Molim ljude da ne nasedaju na prevare – upozorava dr Đerić.

Lakoverni ljudi

Profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Branko Kovačević ističe da je ovo još jedan primer kako prevaranti, čim se pojavi neka “teorija zavere”, a ovaj put ona prati 5G mrežu, nađu način da nešto zarade na lakovernim ljudima. Sajt ne odgovara za sadržaj oglasa! Administratori sajta na kojem je Dragan oglasio prodaju “melema” kažu da je portal namenjen prenošenju oglasnih poruka za prodaju polovnih ili novih stvari i proizvoda i da oni ne odgovaraju za sadržaj oglasa i ono što se prodaje.

 

krema 5g

printskrin

Foto: printskrin

 

Preporučujemo:

 

 

 

 

 

 

Komentari (1)

seka1957

02.07.2020 18:06

Da li je moguće da neko može biti toliko glup pa da kupi ovu mast!? Ništa gluplje nisam čula. Prevaranata na sve strane.