Zoran Kocić, najplemenitiji čovek u Srbiji
NURDOR
Zoran Kocić, najplemenitiji čovek u Srbiji

NURDOR

Zoran Kocić, najplemenitiji čovek u Srbiji, Foto: NURDOR

* Zoran Kocić i njegova supruga Sofija Bajić rešili su da vikendicu na Fruškoj gori poklone deci koja su na lečenju ili izlečena od raka

* Poziva sve firme i pojedince koji su u mogućnosti da kontaktiraju s NURDOR-om i pomognu donacijama

* Neohodno je da se priključi vodovod, kao i da se sredi struja

Nakon renoviranja, to će biti oaza mira i oporavka za mališane posle lečenja.

Zoran Kocić, mašinski inženjer u penziji, i njegova supruga Sofija Bajić, pre tri meseca kontaktirali su s Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i saopštili im da žele da poklone svoju vikendicu, kako bi deca koja su na lečenju ili izlečena od raka imala gde da borave u prirodi.

Već se raduju

Predsednica UO NURDOR-a dodaje da su se roditelji dece već javljali i da se veoma raduju.

- U vikendicu nakon renoviranja moći će da dolaze deca na rehabilitaciju posle lečenja sa svojim rediteljima. Lokacija gde se nalazi vikendica je veoma dobra jer je tu ruža vetrova - kaže Joland Korora.

Ugovor između NURDOR-a i ovog plemenitog čoveka potpisan je  13. novembra, na Svetski dan dobrote.

Kocić je imao dva zahteva - da se vikendica nikada ne proda, kao i da ispred ulaznih vrata stoji tabla na kojoj će pisati da je to centar za rehabilitaciju i da je reč o donaciji kuće koju je on sagradio zajedno sa svojim ocem.

- Dugo smo razmišljali šta da radimo s vikendicom, a onda je supruga preko svojih prijatelja čula za NURDOR, s kojim smo kontaktirali i potom im poklonili kuću. Reč je o oko 130 kvadrata kuće i skoro 11 ari placa. Treba da se ulaže jer ja nisam bio u mogućnosti da je održavam, kako fizički, zbog godina i bolesti, tako ni materijalno, zbog niske invalidske penzije. Veoma teško se krećem, uz pomoć štapa i pridržavajući se uz nameštaj, tako da na vikendici nisam bio devet godina - kaže Kocić za „Alo!“.

Zoran Kocić, najplemenitiji čovek u Srbiji

NURDOR

Zoran Kocić, najplemenitiji čovek u Srbiji, Foto: NURDOR

On poziva sve firme i pojedince koji su u mogućnosti da kontaktiraju s NURDOR-om i pomognu donacijama, kako bi se kuća i okolina objekta priveli nameni.

- Drago mi je što će ta kuća postati rehabilitacioni centar u koji će dolaziti deca sa svojim roditeljima, kako bi boravila u prirodi, na čistom vazduhu. Zato bih voleo da svi oni koji mogu pomognu da se kuća renovira i dvorište uredi da bi što pre sve to moglo da se koristi - navodi Kocić.

Pročitajte još:

Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a, kaže za „Alo!“ da su retki ljudi koji se odlučuju na ovakve velike gestove kakav je i gest velikog čoveka Zorana Kocića.

- Oni su se javili telefonom i rekli da imaju ideju i želju da poklone vikendicu, da su o tome razmišljali duži vremenski period i da su se odlučili za nas zbog našeg transparentnog rada. Imali su samo dva zahteva - da se vikendica nikada ne otuđi, jer ju je Zoran sagradio zajedno sa svojim ocem i veoma je vezan za nju, i da bude postavljena tabla da je kuća donacija njega i njegovog oca. Ta dva zahteva su u ugovoru. Inače, slučajno se desilo da potpisivanje ugovora bude baš na Svetski dan dobrote, što ima dodatnu divnu simboliku. Reč je o divnom čoveku, svestranoj ličnosti, duboko emotivnoj i duhovnoj koja šalom prikriva svu svoju ranjivost - navodi za „Alo!“ Joland Korora.

Sledi sređivanje objekta i dvorišta

Joland Korora iz NURDOR-a kaže za „Alo!“ da sada predstoji sređivanje objekta i dvorišta.

- Dvorište je veoma zapušteno, ali u pomoć su pritekli iz JKP „Gradsko zelenilo“ iz Novog Sada koji će već sledeće nedelje krenuti u njegovo sređivanje. To je velika stavka i ne znam kako bismo bez te donacije. Nakon sređivanja dvorišta, nastavićemo s radovima i zato bismo voleli da nam se javi projektna agencija ili biro, kako bismo uradili predmer i predračun i znali šta sve tačno treba da se uradi u samom objektu - ističe naša sagovornica.

Zoran Kocić za naš list pojašnjava da objekat ima tehničku vodu iz cisterne, kao i da je pored kuće prošao vodovod i da ima uslova za priključenje. Kuća ima i struju, ali ne trofaznu već monofaznu, pa i to je neophodno srediti.

Bonus video - Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se