Dejan Đorđević
prinstskrin/Nesto Novo

 

Dejan Đorđević

prinstskrin/Nesto Novo

Dejan Đorđević, Foto: prinstskrin/Nesto Novo

Đorđević je dodao da je "ozbiljan poslovni čovek" koju "uvek govori istinu i samo istinu"

Biznismen Dejan Đorđević, koga je dojučerašnji vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1 milion evra, rekao je da konzorcijum "postoji", da će profesori na Megatrendu ubuduće "raditi bez novca", a da iza njega lično "stoji država", piše kontroverzni dbevni list "Danas".

Međutim, tekst i izjava Đorđevića su po svemu sudeći izmišljeni, budući da je on sam sve demantovao.

Dejan Đorđević, v.d. rektora Univerziteta Megatrend demantovao je da je bilo kom mediju izjavio da iza njega stoji država i da je uopšte dao bilo kakvu izjavu medijima u Srbiji.

U saopštenju koje je medijima dostavio sektor za odnose s javnošću Megatrenda navodi se da je povod za demanti tekst objavljen u listu Danas od 2. decembra, upravo sa naslovom "Iza mene stoji država".

U saopštenju se navodi i da Đorđević nije ni bio u mogućnosti da kontaktira s medijima, jer je na službenom putu van zemlje.

Novi vlasnik Megatrenda i vršilac dužnosti rektora obratiće se medijima uskoro, kako je i obećao 29. novembra, kada će objasniti sve relevantne pojedinosti u vezi s vlasničkom promenom u ovoj ustanovi i novom razvojnom fazom, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, Mića Jovanović je prošlog četvrtka saopštio da je obaveza nemačkog konzorcijum fondova da, uz kupovnu cenu, u Megatrend investira još 150 miliona evra. Prema njegovim rečima, studenti nemaju razloga za brigu jer se "suštinski ništa nije promenilo, osim što je 100 odsto kapitala preneto ovom konzorcijumu". Kao jedan od ključnih razloga za prodaju naveo je, kako je kazao, višegodišnji "medijski linč" koji je ugrozio poslovanje univerziteta.

 

Komentari (1)

segamega

03.12.2019 08:10

Treba da poniste sve diplome od osnivanja a lazni studenti koji su kupili diplome da upisu lepo, fiziku, hemiju, matematiku i ostale fakultete sa Univerziteta u Beogradu.