Deca
Alo!/Dejan Briza
Majka i sin

Shutterstock

Majka i sin, Foto: Shutterstock

U Fejsbuk grupi Novosađanke, u kojoj dame razmenjuju informacije o dešavanjima na lokalu, pojavila se objava koja je alarmirala i zbunila korisnike te društvene mreže.

Groblje, sveštenik, sahrana

E-stock/Katarina Mihajlovic

Naime, jedna majka je sugerisala svojim sugrađankama da je zapazila čoveka za koga sumnja da ima seksualne sklonosti ka deci. Ona je u toj grupi napisala da je videla starijeg sitnog muškarca na delu.

Ukoliko smo dobro razumeli, on je pokušao da dodiruje njene sinove od četiri godine i dve godine i osam meseci po genitalijama. Nije objavila i to da li je preduzela nešto tim povodom, ali je istakla da bi svedočila u slučaju da se to ponovi nekom drugom.

Džejms Tusk

Youtube printscreen

Zabunu je unelo i to što je objavu označila sa "oseća se šašavo", zbog čega su brojni komentari i na račun njenog, nekima se čini, nedovoljno ozbiljnog pristupa problemu.

Fejsbuk objava, Novosađanke

Facebook Printscreen

Fejsbuk objava, Novosađanke, Foto: Facebook Printscreen

Ipak, ono što je definitivno najveći problem jeste što su deca izložena takvom riziku da ih usred igre neko seksualno zlostavlja. Ne samo da je strašno to što je reč o deci koja nisu spoznala ni osnovne ljudske potrebe, a kamoli nagonske, već je strašno to što neko nepoznat i višestruko stariji ne preza od toga da ih dodiruje po intimnim delovima tela u prisustvu roditelja, jer kako bi inače zapazili dokle je to otišlo i upozorili druge.

Novosađani, motrite budno na svoju decu!

Pročitajte još: