VUČEVIĆ OTKRIO U EMISIJI "Novi Sad dobija četvrti most i četiri javne garaže!"

Izgradnja četvrtog mosta je najlepša moguća vest, a novi centar grada biće fascinantan, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, u emisiji RTV-a "Grad i mi".

Nikola Vučević
Nikola Vučević, Foto: Printscreen

- Najlepša moguća vest je izgradnja četvrtog mosta. Mi smo sada sigurni da ćemo ići u izgradnju tog mosta, u narednom mandatu počinjemo sa tim, a na taj način će se smanjiti saobraćajne gužve u gradu i povezaćemo Srem i Bačku. Uredićemo i biciklističke staze u gradu - rekao je Vučević.

Gradonačelnik je naglasio da će novi centar grada će biti fascinantan. On je najavio uređenje Pozorišnog trga i Uspenske ulice.

. Sve se radi u granitu, nema nigde behatona. Sa novim zelenim površinama, sa modernom rasvetom i memorijskom trakom obrisa nekadašnje ulice koja je srušena zbog izgradnje pozorišta i na njoj će biti ispisani svi najvažniji datumi u istoriji grada. Sami smo obezbedili pare, u avgustu počinju radovi. Posle toga, kreće renoviranje Trga slobode, ulice Modene, deo Zmaj Jovine, deo Pašićeve, a poslednja faza će biti garaža iza Pozorišta, gde će biti i jezerce - dodao je Vučević.

Novosađani imaju ubedljivu najveću platu u Vojvodini, oko 69.000 dinara neto je bila prosečna zarada u martu mesecu, Novi Sad se razvija u pravom smeru, konstatovao je gradonačelnik.

- Želimo i onima koji imaju niže zarade, da im podignemo plate, da povećamo zaposlenost. 590 evra je prosečna plata u Novom Sadu, prosek Srbije je oko 511. Samo mi pariramo Beogradu po zaradi. Želim da budu veće plate tamo gde su do sada bile niže, na primer u ustanovama socijalne zaštite. Verujem da ćemo kao država imati snage za novo povećanje plata do kraja godine - rekao je Vučević.

On je dodao da je gradu veoma bitno i šta se dešava u privatnom sektoru.

Oko problema sa "Promenadom", Vučević je rekao da je lično sa svojim saradnicima radio na rešavanju problema.

- Naš cilj i interes je da ljudi rade i da ima posla. Promenada je rešila svoje probleme, investirala je još 7,5 miliona evra. Pravila se stalno jedna loša slika te investicije, koja je donela 40 miliona evra u budžet grada. Želim da se zahvalim svim zakupcima na strpljenju. Ubedili smo na kraju investitora da sedne sa njima i da se dogovore. Dok god je Promenada imala tehničku dokumentaciju, ona je radila, čim je to isteklo, ona je zatvorena, dok nije pribavila sve ono što je bilo potrebno - rekao je Vučević.

On je dodao da se mora polako vraćati život u grad.

- Moramo da radimo, ne možemo više da budemo blokirani zbog korone, moramo vratiti puls grada, inače ćemo biti u velikom problemu - naglasio je gradonačelnik.

Vučević se dotakao i današnje vesti da će festival Exit biti odraćan sredinom avgusta u Novom Sadu.

- Ja sam vodio razgovor sa osnivačima Exita i predložio da festival bude održan u drugoj polovini avgusta i oni su to prihvatili. Bila je ideja da bude održan krajem jula, ali ovako je bolje, dobićemo više vremena, i mi i organizatori. Imamo dobar trend, verujem da ćemo imati proglašenje kraja epidemije i da održavanje festivala neće biti upitno - rekao je Vučević i dodao je novosadski hoteli moraju da rade inače će propasti.

- Vodimo računa o svemu, o zdravlju pogotovo, donosili smo pravovremene odluke uvek, naš je interes da Novi Sad nastavi da se razvija. Zato i imamo veliki broj lepi vesti za Novosađane - rekao je Vučević.

Na kraju emisije, gradonačelnik je saopštio da je danas prihvaćena ponuda za koncesiju za javne garaže i dodao da će Novi Sad dobiti četiri nove garaže od kojih će tri biti podzemne.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi