Sanitetska vozila
Tanjug
Sanitetska vozila

Tanjug

Sanitetska vozila , Foto: Tanjug

- Ovde nije izložena oprema koja je stigla u bolnice, od sterilizatora, aparata koji služe za operacije... svega što je bilo neophodno, a što su naveli da bi trebalo da imaju - rekao je Lončar i čestitao svima koji su dobili sanitetska vozila.

Dodao je da je ponosan na svu pomoć koja je pružena zdravstvenim ustanovama jer će to, dodao je, osetiti pacijenti, ali i zaposleni u zdravstvu kojima će biti mnogo lakše da rade sa novom i boljom opremom.

Pročitajte još:

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević je rekao da Ministarstvo pravde već petu godinu organizuje dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta.

- Tokom ovih pet godina podeljeno je dve milijarde i 118 miliona dinara koje smo ukupno raspodelili na 585 projekata. Ove godine komisija je imala na raspolaganju 500 miliona dinara koje smo podelili na 130 projekata - rekao je on.

Direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Đukić je zahvalio u ime svih koji su danas dobili, kako je rekao, vredne donacije države i kompanije NIS.

- Država je odgovorna u svim segmentima, pa i u zdravstvu. Pokazali smo da opremu koju smo dobili do sada umemo itekako dobro da koristimo i da se borimo sa svim zdravstvenim pošastima koje su nas susretale u prethodnom periodu - rekao je on i dodao da će ova pomoć značajno doprineti poboljšanju standarda svakodnevnog rada u zdravstvenim ustanovama.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je rekao da je ulaganje u zdravstvo trajno opredeljenje društvene odgovornosti te kompanije i da od toga ne odustaju uprkos veoma izazovnom vremenu.

Dodao je da su proteklom periodu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, uložili više od 116 miliona dinara.

- Uz 14 vozila, ojačali smo i kapacitete opreme u 20 ustanova širom Srbije - rekao je on.

Pročitajte još: