Telefon, telefoniranje, žena, papiri
Alo!
Telefon, telefoniranje, žena, papiri

Alo!

Telefon, telefoniranje, žena, papiri, Foto: Alo!

Njima su se javili brojni građani koje je ovakav poziv veoma uznemirio, a i u Ministarstvu zdravlja potvrđuju da su ih sugrađani zvali da im prijave isto.

Pročitajte još:

Građani koji imaju uslugu identifikacije pozivaoca kažu da su im se na displejima njihovih fiksnih telefona prikazivali brojevi 011 4433001 i 011 4433005, a kada su pokušali oni da ih pozovu, po uspostavljanju veze čula se muzika, odnosno niko se nije javljao.

Pozvana su ta dva broja telefona, a po uspostavljanju veze takođe se čula samo muzika.

Preporučujemo i ovo:

Da je stvar otišla daleko i da pozivaoci plaše i uznemiravaju građane, potvrđuje Beograđanka Milica D. (62).

"To me je veoma uznemirilo"

Nju su ti "službenici" rasplakali i vratili je u period pre dve godine kada je započela najtežu bitku u životu - s kancerom.

- Dobar dan, Marija ovde, zovem u ime Ministarstva zdravlja, kako je vaše zdravlja sada - prepričava nam Milica neobičnu situaciju i otkriva da ju je to toliko potreslo da nije mogla da odgovori na pitanje.

Milica kaže da joj se ceo svet srušio na glavu baš zbog bolesti s kojom se teško borila - rakom dojke.

- U prošli četvrtak zvali su me tri puta u različito doba dana. Rekla sam ćerki da proveri čiji je broj, ali nismo uspeli da saznamo. U ponedeljak su me opet zvali, javila sam se, i ta devojka kaže da je iz Ministarstva zdravlja. Odakle im moj fiksni broj telefona i kako znaju da sam bila bolesna? Posle svega šta sam prošla, zašto se neko igra sa mojim osećanjima. Kakve su im namere - kaže Milica kroz suze, koju su ovi pozivi izbacili iz ravnoteže.

Beograd, ljudi, ulice, policija, saobraćaj

Tanjug/Rade Prelić

Beograd, ljudi, ulice, policija, saobraćaj, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ona, međutum, nije jedina koju su ovih dana navodni službenici Ministarstva zdravlja pitali za zdravlje, jer kako "Blic" saznaje u tom Ministarstvu, i oni su upoznati s tim da mnoge građane Srbije neko zove sa tih brojeva i u njihovo ime se raspituje za zdravlje.

Ministarstvo zdravlja: Ispitujemo o čemu se radi

- Mi ne pozivamo građane Srbije na njihove brojeve fiksnih telefona. Nismo započeli nikakvu akciju pozivanja na preventivne preglede, niti bilo šta slično. I sami smo se obratili telefonskoj kompaniji čiji su to brojevi, ali smo dobili odgovor da oni nemaju pravo da nam daju informacije o vlasnicima tih brojeva - kažu u Ministarstvu zdravlja.

Prema njihovim rečima, potom su se obratili Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal da reaguju po tom pitanju.

Nemojte se javljati na te brojeve

 

Komentari (1)

Miško

03.02.2019 14:50

Mene je danima zvao broj 414 22 50 a kad se javite, niko se sa druge strane ne javi.,kad ih pozovete samo se čuje snimak na engleskom jeziku. Sramno je ljude uznemiravati.