Siniša Mali
Ministarstvo finansija
Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

„Pozitivna atmosfera oko nagradne igre i fiskalnih računa daje svoj rezultat u praksi, a mi ćemo sigurno u narednih par nedelja, brže nego što bilo ko očekuje, a nakon analize rezultata ove nagradne igre, izaći sa idejom i predlogom još jedne nagradne igre. Već sada znamo da ćemo imati dva kruga nagradne igre - jedan već na proleće, a drugi na jesen, odnosno zimu ove godine“, rekao je Mali.

Dobitnik najvrednije nagrade drugog kola nagradne igre Dragoslav Ilić iz Velikog Gradišta zahvalio se Vladi republike Srbije i ministru finansija i istakao da ne može da sakrije iznenađenje i oduševljenje. Kaže da je za veliku radost cele porodice zaslužna supruga Sanela, jer je koverta koju je ona poslala izvučena iz bazena u kojem se našlo oko 12 miliona koverata.

„Još uvek sam pod utiskom. Supruga je poslala preko stotinu koverata, ali ja sam skupljao račune. Stan definitivno ide sinovima, njihov je, posebno kada krenu u više škole“, rekao je Ilić.

Ministar finansija čestitao je srećnom dobitniku i rekao da je prezadovoljan odzivom građana za učešće u nagradnoj igri, ali i svešću koja se razvija kada je u pitanju borba protiv sive ekonomije i naglasio da time pomažu da se gradi lepša, bolja i uspešnija Srbija.

„Ova nagradna igra je definitivno pokazala pozitivne rezultate, jer ljudi govore o fiskalnim računima. Mi smo u prva dva meseca ove godine imali, verovali ili ne, suficit u budžetu, naplata PDV-a je znatno bolja nego što smo planirali, i to za skoro 9 milijardi dinara“, rekao je Mali.

On je posetio da je u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ukupno podeljeno 60 automobila, ali i 12 stanova, i to 10 u naselju „Zemunske kapije“ i dva stana u „Beogradu na vodi“.

Pored ministra Malog, ugovor o stanu u „Beogradu na vodi“, sa najsrećnijim dobitnikom u finalu nagradne igre potpisao je i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić. On je čestitao Dragoslavu Iliću i naglasio da je nagradna igra pokazala pozitivne efekte, koji će tek biti vidljivi, pre svega jer je uzimanje fiskalnih računa prilikom kupovine postala navika.

Nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi“ organizovala je Vlada Republike Srbije, uz podršku NALED-a i deo je aktivnosti predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije.

PROČITAJTE JOŠ: