Hana
privatna arhiva
Hana

privatna arhiva

Hana, Foto: privatna arhiva

Sinoć malo pre 23 časa u Paraćinu u Ulici vojvode Mišića desila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo vlasnički pas. Kako nam je Sandra Stojanov, vlasnica poginulog maltezera Hane ispričala, udario ju je bahati vozač, koji je, veruje, vozio brzinom većom od dozvoljene.

- To se ne bi desilo uopšte da je vozio dozvoljenom brzinom - kazala je navodeći da je brzina ograničena na 40 km/h, te da u brzini koja joj se čini i dvostruko većom nije uspela ni da vidi tablice auta.

U vreme nesreće bila je sa majkom i dva psa.


- Mi smo prelazile ulicu, kuče je zaostalo. U tom trenutku ona se istrgla sa povoca, on je proleteo i hteo je da zgazi i mene i majku i drugo kuče, a ovo je zgazio do pola. Prešao mu je preko zadnjeg dela. Nije hteo ni da se zaustavi niti da ukaže pomoć - kazala je dalje navodeći da je odmah potom potražila veteriarsku pomoć, te da je na rukama ponela teško povređenog ljubimca.

Sandra sa Hanom

privatna arhiva

Sandra sa Hanom, Foto: privatna arhiva

Teško joj je i što niko nije želeo da stane i da im pomogne.

- Uspele smo posle 20 minuta kada je ona već pola iskrvarila. Cela karlica joj je bila polomljena i obe noge pozadi. Našli smo jednog veterinara koji ju je ušio, ali je rekao da sigurno ima i unutrašnje krvarenje. Pomogao nam je, ali je već bilo kasno. Ja sam je krvavu nosila, ona me je od bolova ujedala. Bilo je baš strašno - kaže navodeći da je i sama danas posetila lekara.

Pored toga što je potresena scenom koja joj se živo odigrava pred očima, obe ruke su joj otekle, a zbog deset ujeda, koliko su lekari izbrojali, treba da primi tetanus, da se javi epidemiologu i da isprati svoje stanje.


Prvo pomoć, potom prijava


Policiju su pozvali oko sat vremena posle nesreće. Kaže da je pitala za snimke sa okolnih zgrada. Nadležni su joj rekli da će učiniti sve što je u njihovoj moći.

- Rekli su nam da stradaju i ljudi. Meni nije normalno da neko može da ubije životinju i da ne odgovara za to - kazala je u razgovoru za Telegraf.rs navodeći da joj je sugerisano i kako nije smelo da se desi da se pas otrgne: - Rečeno mi je da ja mogu da odgovaram jer se kuče otrglo sa povoca.

Kaže i da se to desilo u trenutku, te da sama ne zna kako. Objašnjava i kako su se majka i ona okrenule na drugu stranu ulice, te da su videvši auto govorile Hani da ostane, da ne prelazi.

- On kad nas je video, dao je još veći gas. Mi smo plakale, vrištale da ne prelazi. Međutim, ona je preletela - opisuje čega se seća, navodeći da je pas bio vrlo brz i dresiran: - Putovala je sa nama svuda po belom svetu. Nikad joj nije falila dlaka sa glave, a stradala je u Paraćinu.

Kako nezvanično saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, u toku je rad na identifikaciji vozila i vozača, kao i na rasvetljavanju svih okolnosti.
Teške uspomene u Paraćinu

Sandri posebno teško pada to što je ovo treća smrt u istom mestu. Dan ranije, pre šest godina, umrla je njena baka, a deka tri dana potom.


- Ja sam rodom, ali živim i radim u Beogradu. Majka i ja smo došle za godišnjicu smrti babe i dede, koji su umrli u tri dana pre šest godina. Desilo se da i kuče ostane ovde - kaže nam navodeći da je pas Hana bila kao član porodice.