Dubai Džumeira Bič Hotel
Shutterstock
Dubai Džumeira Bič Hotel

Shutterstock

Dubai Džumeira Bič Hotel, Foto: Shutterstock

* Srpkinja i Hrvatica otišle zajedno u Dubai

* Rade pet dana u nedelji

* Kažu da vole luksuz i da su zato otišle u jedan od najskupljih gradova na svetu 

Dok dobar deo našeg stanovništva misli da je elitna prostitucija rezervisana samo za starlete i osobe slabijeg obrazovanja, priča o Hrvatici i Srpkinji koje na ovaj način zarađuju za život u Dubaiju, iako su visoko obrazovane, ruši sve predrasude.

Zagrepčanka (24) koja je želela da ostane anonimna, u intervjuu za portal 100posto.hr, opisala je kako izgleda život u tom svetu.

Isplivala dosad neviđena Arkanova fotografija koja otkriva njegovu veliku ljubav! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 17:42 Na društvenim mrežama pojavila se fotografija Željka Ražnatovića Arkana nastala pre više od dvadeset godina. Ceca i Arkan , Foto: EPA Bio je poznat po tome što je voleo da se opusti i uživa u zimskoj idili. Arkan je bio i ljubitelj ekstremnih, kao i zimskih sportova.

Njenu ispovest vam prenosimo u celosti:

- Odrasla sam u porodici srednje klase. Išla sam u "elitnu" gimnaziju gde je ekipa većinom bila bogata pa sam nekako preuzela njihov stil života. Oduvek mi je važno da se dobro obučem, imam skupe cipele jer, realno, takve su i mnogo kvalitetnije, a ne vidim zašto bih nosila smeće.

Volim luksuz, od puberteta se krećem u društvu koje ima novac. Bilo mi je jako teško kad bi drugarice otišle na skijanje, a ja bih kao jadnica trunula kući. Počela sam odma nakon srednje škole da radim, iako sam upisala privatno ekonomiju. Konobarisala sam, hostesirala, radila ankete. Šta god treba, samo da zaradim. Htela sam da imam svoj novac za svoje uživanje. Roditelji su bili srećni, nisu me nikad gnjavili da dajem za režije ili slično, tako da je moj novac bio samo moj. I na faksu sam ostala u krugu svojih bogatih prijatelja i nisam se puno izdvajala ni po čemu. Jedino možda po tome što sam imala manje slobodnog vremena.

Dubai

Profimedia

Dubai, Foto: Profimedia

Na drugoj godini sam se sprijateljila s mojom trenutno najboljom prijateljicom s kojom sam i sad u Dubaiju. Otišle smo prošle godine. Ona je imala komšinicu koja je tamo bila godinu dana i dobro se snašla. Pričale smo puno o tome, maštale... Kad sam dala zadnji ispit rekla sam svojima da odlazim iz Hrvatske do daljnjeg. Mami je, naravno, i danas žao što sam otišla jer sam jedinica, a tata je okej sa time. Prijateljica i ja smo našle posao, ne bih govorila šta radimo da me neko ne prepozna, ali se radi o normalnom kancelarijskom poslu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da je tamo prvi radni dan nedelja, ali i dalje ostaju dva dana u sedmici slobodna pa sam se na to lako navikla. Dubai je skup grad, i novac se brzo troši, ali prijateljica i ja imamo cilj i ne trošimo izvan svojih mogućnosti. Tamo smo isključivo došle da uštedimo i zabavimo se. Imamo mali stan, ali se dobro slažemo i nije nam to problem. U Hrvatskoj pola plate ode samo na hranu, a u Dubaiju to baš i nije tako, osnovne su namirnice mnogo jeftinije. Renta jednosobnog stana iznosi od 65.000 do 80.000 dirhama, odnosno od 13 do 16 hiljada evra godišnje. Prosečna plata Balkanaca u Dubaiju je od četiri do šest hiljada evra ili od dve do tri hiljade ako poslodavac plaća stan. Naravno, mnogi zarađuju i više, mi smo obe tek na početku.

BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta