Nina se ujutru probudila u sobi punoj smrdibuba, istrčala je napolje i doživela još veći šok, a onda je završila u hotelu!

Jedna žiteljka Opova, ugledala je pre nekoliko dana u svojoj kući prizor kao iz Hičkokovih filmova!

Nina Popadić Mitrović
Nina Popadić Mitrović, Foto: Printskrin

U kuću je tokom noći ušlo toliko smrdibuba da se pod, prozori i zidovi od njih gotovo nisu ni videli. Zašto se to dogodilo, nema objašnjenja ali veliki broj smrdibuba ove godine uglavnom se tumači promenama klime i činjenicom da je bilo mnogo toplih i kišnih dana, navodi se u prilogu RTS-a.

 

Kada se jednog jutra probudila, Nina je ugledala punu sobu smrdibuba. Kad je istrčala napolje čekalo je još veće iznenađenje. Fasada kuće skoro da se nije videla od ovih stenica. Nije joj jasno odakle su došle i na koji način su se uvukle i u sobe.

- Tog dana kad sam pokušavala da ih pokupim i metlicom i usisivačem koji je na kraju izgoreo, napunila sam pet velikih vreća iz usisivača. Smrdelo je užasno... Bacala sam ih u ve-ce šolju i to se skoro zapušilo, jer nije mogla ni voda da ide iz vodokotlića i zaista sve je bilo strašno - ispričala je Nina Popadić Mitrović iz Opova.

Nina je čitav dan skupljala smrdibube po kući, kupila je i razne preparate da bi ih uništila, a prozore i vrata je dodatno zaštitila. Od raznih isparenja, ali i straha sledeću noć je prespavala u hotelu.

- Za vikend je duvao jak vetar i možda ih je on doneo. Kuća je na sunčanoj strani i možda ih je privukla svetlija boja fasade. Do uveče tog dana kuća je bila potpuno crna sa sve četiri strane, načičkana - ističe Nina.

Smrdibube
Smrdibube, Foto: Printskrin

Stručnjaci kažu da smrdibube nisu opasne po zdravlje ljudi, ali mogu naneti štetu povrtarima, jer se hrane lišćem. Ne podnose hladnoću i zato pred zimu traže utočište u toplim domovima da bi prezimile, jer u proleće polažu jaja iz kojih se legu nove larve.

- Ukoliko neko sad razmišlja o tome da se mogu nečim tretirati zidovi i terase i da to ima dugoročni efekat, tako nešto ne postoji. Ne savetujemo hemijske tretmane, jer su to pesticidi koji nisu bezbedni za širu upotrebu - rekla je Maja Sudimac, stručni saradnik Instituta „Tamiš“ u Pančevu.

I u Pančevu neki ugostiteljski objekti pored Tamiša zbog najezde smrdljivih buba nekoliko dana nisu radili, a ako je za utehu u narodu postoji verovanje da gde smrdljivi Martin uđe biće i para, a po tome Ninu očekuje veliki dobitak!

 

Pratite nas na InstagramuFejsbuku

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Nadaj se
  13/10/2018 - 12:48
  Pre će biti trošak, za novi usisivač, za prenoćište u hotelu, za otpušavanje kanalizacije, za razna hemijska sredstva i....
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi