Radojica Žiža
Alo!/Ana Paunković
Sa porodicom  morao u podstanare:  Radojica Žiža
Sa porodicom morao u podstanare: Radojica Žiža, Foto: Ana Paunković

 

Kako je Žiža ispričao za “Alo!”, problem je nastao još 2004, kada je trebalo da proda svoj stan u Beogradu od oko 30 kvadrata.
- Potpisao sam predugovor sa kupcem po kojem je trebalo da mi daju 5.000 evra tada i ostatak od 30.000 evra odmah po potpisivanju kupoprodajnog ugovora, nakon čega bismo se mi iselili iz stana. Međutim, kada je došlo vreme da potpišemo ugovor, oni su tražili da prvo izađemo iz stana. Ja nisam hteo tako, jer su mogli da me prevare. Pa kako da izađemo iz stana, a da nemamo ni potpisan ugovor o prodaji ni ostatak novca, odnosno još 30.000 evra? Kupac je tada samo otišao rekavši da ćemo se čuti i nikada se više nije javio - seća se Žiža.

 

Stan prodali, njemu dali 40.000 dinara

Stan Žiža Radojice, vredan oko 35.000 evra, prodat je na licitaciji za 12.000 evra. Nakon što su isplaćeni poverioci, Žiži je prosleđeno oko 40.000 dinara. - Uzeo sam novog advokata i podneo žalbu Ustavnom sudu. Nadam se da će pravda na kraju ipak biti zadovoljena, samo se plašim kada će do toga doći. U međuvremenu, sa suprugom i dvoje dece sam otišao u podstanare - kaže Žiža, koji kaže da se obraćao nadležnima, ali da odgovora nije bilo.

Kako kaže, sve se na tome završilo, da bi mu nakon punih deset godina, u junu 2014, stiglo rešenje o iseljenju iz stana.
- Bio sam šokiran, nisam ni znao o čemu se radi. Otišao sam u sud, ali sudija nije hteo ništa da mi kaže, već su me uputili na mog advokata, za koga nisam ni znao da postoji - i danas u čudu veli Žiža. Ni taj advokat mu nije bio od pomoći.


- Samo mi je pružio hrpu papira! Kada sam ga pitao zašto me nijednom nije pozvao da mi kaže da se vodi spor protiv mene, samo mi je rekao da mu to nije obaveza?! - šokirano kaže Žiža. Nemajući kud, kad su mu krajem septembra 2014. na vrata došli izvršitelji sa policijom, Žiža je sa porodicom napustio stan.

Radojica Žiža
Radojica Žiža, Foto: Ana Paunković


- Sve to zbog 5.000 evra koje mi je nesuđeni kupac dao i sam se više nije oglasio. Pa zar da ostanem bez krova nad glavom zbog te sume? Da sam znao da su pokrenuli postupak, naravno da bih im dao te pare, pa i kamatu - kaže Žiža, koji ponavlja da ga za sve ove godine nijednom nije pozvao ni čovek koji mu je dao depozit za stan niti bilo ko drugi tim povodom.
- A mi smo sve vreme živeli u tom stanu, koji mi se vodi kao prebivalište i u ličnoj karti - zaključuje Žiža.

Komentari (6)

jo

12.10.2015 21:48

sad lepo pravac strazbur....drzava definitivno gubi jer je neko uzeo lovu u sudu da ovo ovako ispadne...a kad sve moze da se dokaze u strazburu ces da dobijes dovoljno da mozes i veci stan da kupis....sad je moguce podici tuzbu tamo preko interneta i netreba ti ni advokat ali je bolje imati ga...tako da padnu svi krivi za ovaj zlocin protiv coveka i njegove familije..pa da vidimo dali im se isplatilo...

mirka.pohle@web.de

12.10.2015 22:51

@jo - PA OVO JE SRAMOTA PRAVA MAVIJA ISTERAT INVALIDA IZ SVOG STANA DDECE IM DUSA U PAKAO

ivan

12.10.2015 23:09

u hrvatskoj tzv. branitelji(citaj ustase) imaju prava i na stan i na jos po nesto a ovde....mora da vucic oformi bolji tim...otpusti tu mihajlovicku i te barabe i napravi tim koji su i strucnjaci i patriote i kojima nije bitan novac vec samo moc.

milovan

13.10.2015 13:18

@ivan - Pa Vucic je i formirao svoj tim. Sta da menja kada je isti kao i oni koje je izabrao. Bice da ti ovo tesko da razumes.

penzioner

13.10.2015 01:54

Ovo je slika Srpske drzave i njenog nakaznog pravosudja, gde se prave lopovluci nevidjenih razmera, pogotovo u privrednom sudu!

maslar

13.10.2015 09:18

Ovde treba samo proveriti punomocje advokata koji se predstavljao kao branilac verovatno sa laznim punomocjem