Predrag Kon
Printscreen
Predrag Kon

Printscreen

Predrag Kon, Foto: Printscreen

Godinu za nama obeležio je virus - dugotrajan, iscrpljujući, smrtonosan. Epidemija korone izrodila je mnoge heroje, pacijente i lekare, a onda i obične građane koji se nisu libili da pomognu.

O strahu da je i sam zaražen...

- U svakodnevnom sam kontaktu sa osobama koje imaju koronu. Ovde u Gradskom zavodu za javno zdravlje konstantno sam u razgovoru sa tehničarima koji su u dodiru sa zaraženima. Ipak, iako sam u kontaktu, nisam mislio da sam zaražen jer, verujte, ovde ne možete videti nikoga da ne nosi masku ni na trenutak. Nisam nikada bio u samoizolaciji.

O odnosu sa drugim kolegama i doktorom Nestorovićem

- Svakako da sam imao određenih razočaranja, a najteže su mi padali napadi koji su dolazili od ljudi sa kojima sam radio i sarađivao. Strašno me je zaboleo napad mog profesora, doktora Radovanovića. Ipak, volim da kažem da će istorija da sudi o tome šta se događalo, koje su odluke bile dobre, a koje ne.

- On je napustio Krizni štab svojevoljno i nemam šta dalje da komentarišem. Samo mi nije jasno zašto on kada je već izašao iz Kriznog štaba nastavlja da komentariše odluke Štaba? To mi nije jasno, zaista.

Cepanje lekara

- Najznačajnije za mene je što je došlo do pokušaja cepanja lekara. O tome nema ni govora. Mi smo svi, ponavljam, na istom zadatku. Mere koje su preporučene usvojene su mahom zajedničkom odlukom. Bilo je cepanja u razmišljanjima, ali odluke koje su donete su zajedničke.

Pročitajte još:

Komentari (4)

Voja

02.01.2021 08:53

Jednostavno sloboda govora. Pustite narod pa ćete videti šta on kaže.

Djoka

02.01.2021 09:56

Dr. Nestorović ima svoju privatnu kliniku, i on je tzv. klinički lekar koji donosi odluke ad hoc. Dr. Kon je zaposlen u institutu i njegovi komentari se zasnivaju na analizi. Zato svim epidemiolozima smetaju komentari Dr. Nestorovića. Mnogi novinari, da li iz neznanja ili loše namere, komentarišu izjave Dr. Nestorovića, najčešće, izvlačeći rečemice iz konteksta. Zato i dolazi do polarizacije shvatanja problema. Vreme će pokazati ko je bio u pravu.

deled

02.01.2021 10:45

Nisam kompetentan da odlučim da li je jedan ili drugi u pravu ali sam čiutao izjavu mnogih doktora naših a iz sveta koji tvrde da obdukcija od osobe za koju se tvrdi da je umrla od korona virusa je zabranjena od SZO ali da su Nemački,Američki,Francuski i Ruski doktori uradili napred pomenute obdukcije i da su utvrdili da nikakve veze nemaju sa korona virusom. Prema tome doktor Kon nije u pravu jer se tvrdi da on radi za Fajzerovu vakcinu.

znam ga

02.01.2021 13:22

@deled - Drkon ima tanko znanje ali veliki njuh za lovu, takav je bio i u Rumi, a i u VMA. U, što voli apoteke.