Lučani
RINA
Lučani

RINA

Lučani, Foto: RINA

Nakon nezapamćenog grada koji je na Svetog Iliju pogodio zapadnu Srbiju, na red je došlo saniranje štete. Nevreme je razlupalo oko 160.000 crepova, a krovna konstrukcija oštećena je na 180 dragačevskih domaćinstava. Nemoćni meštani činili su u svojoj režiji koliko mogu kako im krovovi ne bi prokišnjavali.

Lučani

RINA

Lučani, Foto: RINA

- Imali smo neke naše crepove što su nam ostali kad smo pravili kuću, tako da smo muž i ja sami to namestili koliko smo mogli i stavili smo celofan, pa čekamo da stigne ta pomoć od opštine - kaže Danka Tomašević iz sela Donja Kravarica.

Pročitajte još:

Lokalna samouprava formirala je tri komisije koje su odmah izašle na teren i napravile zapisnike.

- Na jednoj od narednih sednica Opštinskog veća donećemo odluku o količini novca koja će biti preusmerena na meštane koji su pretrpeli štetu od grada. Neophodno je da sačuvaju fiskalni račun kad budu kupovali krovni pokrivač kako bi to mogli nama dostaviti na uvid, a mi na osnovu toga da isplatimo pomoć - rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović i dodao da je pomoć Vlade neophodna jer još nisu uspeli da se oporave ni od šteta koje su ih zadesile u junskim poplavama.

Lučani

RINA

Lučani, Foto: RINA

U gradonosni oblak ispaljeno je 65 raketa sa 11 protivgradnih stanica, ali to nije sprečilo već samo umanjilo štetu, a najgore su prošla sela Donja Kravarica, Turica i Rti.

Na našem terenu se vodi specijalni rat! Ovaj oblik ratovanja u Srbiji je najizraženiji

AUTOR: ALO.rs/Happy/A.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 09:52 Na porostoru Kosovu i Metohiji prepliću se razni interesi Kosovo, Foto: Alo! * Vojni analitičar Aleksandar Radić *Sukob američkih i ruskih interesa * Specijalni rat Vojni analitičar Aleksandar Radić, gostujući na Hepi televiziji u emisiji "Posle ručka", govorio je o sukobima američkih i ruskih interesa i kako se oni prepliću u južnoj srpskoj pokrajini.

Meštanku Ljubu Milutinović ove godine prvo je zadesio požar, a sada joj je nevreme odnelo i krov. Međutim, ova Sremica, koja se preselila u Donju Kravaricu pre nekoliko godina, ne očajava i u njenom dvorištu prava je radna akcija.

Lučani

RINA

Lučani, Foto: RINA

- To nevreme trajalo je desetak minuta, ali je bilo toliko jako da je meni skinulo sav crep sa kuće. Ja živim sama, ali komšije i prijatelji su odmah došli da mi pomognu - kaže Ljuba i dodaje da se protiv božje volje ipak ne može.

- Nema svrhe sad da se nerviramo, šta je bilo, bilo je. Važno je da nema ljudskih žrtava, a krov ćemo popraviti - rekla je ona.

Tajni broj na ličnoj karti otkrivao je svakog u SFRJ, a da toga niste bili ni svesni (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/J.Š. DATUM I VREME: 07.08.2019. 21:49 Dobro obratite pažnju! „Znao sam ja šta kupujem": Josip Broz Tito, Foto: Arhiva Alo! Na staroj ličnoj karti iz bivše SFRJ piše i da li ste li krivično osuđivani, iako to većina građana bivše države nije znala.

Da se prijatelji najbolje poznaju u muci, pokazala je i ova situacija. Komšije su došle da pomognu Ljubi iako još nisu zakrpili rupe ni na svojim krovovima.

- Kad su ovakve nesreće, karakter ljudi je uvek na testu. Vidi se ko je kakav. Moramo se međusobno pomagati. Ovo je bilo nezapamćeno nevreme koje je pogodilo naš kraj - izjavio je Ljubin komšija Dragan Tomašević.

Lučani

RINA

Lučani, Foto: RINA

Osim što je naneo štetu na stambenim objektima, grad je opustošio i njive, budući da je destkovan rod kupina, kukuruza i jabuka, a oštećeni su i zasadi malina. 

BONUS VIDEO: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!