Kiša, nevreme, vremenska prognoza
Tanjug
Kiša, nevreme, vremenska prognoza

Tanjug

Foto: Tanjug

U narednih sat vremena (do 22.41) na području donjeg Podrinja, jugozapadne Srbije očekuje se mestimično kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, te je na snazi žuti meteoalarm, dok će sutra biti narandžasti.

Takođe, najavljena je i oluja u Beogradu za 22.30 časova.

RHMZ je upozorio i na nepogode koje će važiti i za subotu 16. avgust.

Preporučujemo:

- Tokom noći na severu, a sutra i u ostalim krajevima lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni plјuskovi sa količinom kiše većom od 20 mm za kratak vremenski period, grmlјavine, grad i olujni vetar - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Meteoalarm - značenje

Žuto - Vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Narandžasto - Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Vreme sutra

U Srbiji u subotu promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi palo i preko 30 mm kiše po kvadratnom metru u kratkom vremenskom intervalu. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 18 do 22°C, maksimalna dnevna od 25 do 30°C.

U Beogradu u subotu promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 28°C.

Pročitajte još: