Tiagova ekspedicija
Alo.rs

„Ja sam iz jednog malog sela, zove se Rio de Žanerio“ – šaljivo se predstavlja harizmatični Brazilac Tijago Fereira na savršenom srpskom. Kako sam kaže, došao je pre nekoliko godina zbog jedne ljubavi koja se nije ostvarila, ali je zato pronašao nekoliko novih.

Jedna od njih je i neizmerna ljubav koju je razvio prema Srbiji i Balkanu, tolika da je odlučio da ostane ovde i da se posveti otkrivanju blaga ove zemlje i njihovom predstavljanju u svojoj, s pravom popularnoj, emisiji „Tijagov Balkan“.

U sledećoj epizodi Tijago će se prvo uputiti u Novi Pazar, istorijsku raskrsnicu Istoka i Zapada, a danas važni ekonomski i kulturni centar jugozapadne Srbije. Ovde će Tijago uz pomoć svojih domaćina naučiti da pije kafu iz fildžana, osetiće sumporna isparenja novopazarskog hamama Vakuf Hadži Hurem, obićiće Lejlek džamiju i manastir Đurđevi stupovi, a na kraju će upoznati mlade stvaraoce u Klubu heroja.

U narednim epizodama destinacije su mu biser Raške oblasti i jedan od najmlađih gradova u Srbiji – Tutin, kao i plemićki grad – Kraljevo, gde će se upoznati sa jednim od najpoznatijih harmonikaša, pevačem i kompozitorom Novicom Negovanovićem.

Nemojte propustiti nijednu Tijagovu ekspediciju po Balkanu. Nedeljom u 15.00 časova, samo na televiziji Balkan Trip!