Bojan Petrović
Printscreen
Bojan Petrović

Printscreen

Bojan Petrović, Foto: Printscreen

Voditeljka televizije N1, koja je pod kontrolom Dragana Đilasa je najavila razgovor sa filologom koji živi u Francuskoj, a centralna tema razgovora je kako stroge mere koje su sprovedene u toj zelji utiču na građane i da li donose rezultate u borbi sa korona virusom.

Bojan Petrović, filolog, koji živi i radi u Francuskoj je objasnio kako lečenje funkcioniše u praksi.

"Pa do bolnica mogu doći svi, ali nažalost, kada su u pitanju respiratori i kada je u pitanju kačenje na kiseoni, lekari moraju da prave trijažu, koga će zakačiti, koga neće. U Francuskoj tome pristupaju mnogo ležernije, ako ste pozitvni, oni će vas poslati kući i reći da odležite 2 nedelje. Zadržavaju samo one koji moraju da ostanu u bolnici, ostale šalju na neviđeno. Jasno je da grcaju sa bolničkim kapacitetima i sa tim kako se nose sa celom situacijom", rekao je Bojan Petrović.

Bojan je koronu preležao u Srbiji, a njegovi prijatelji koji su preležali kovid u Francuskoj su od strane lekare praćeni samo onlajn, nisu se lekari toliko angažovali oko zaraženih.

"Kod nas je to pažljivije prema pacijentu odrađeno i veći je lekarski angažman. Bolje je sve izvedeno", rekao je Petrović.