Pošta
Alo!/Vladimir Marković
Pošta

Alo!/Vladimir Marković

Pošta, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Nakon što je oko dva miliona građana u Srbiji dobilo po 1.300 dinara dividende od aerodroma "Nikola Tesla", svi koji nisu prodali akcije NIS treba da očekuju i novac od dividende koju će isplatiti ova kompanija.

Reč je o 34 dinara za svaku akciju, odnosno 170 dinara za pet akcija, koliko je svaki građanin koji je imao pravo na besplatne deonice, 2010. godine i dobio akcija od ove naftne kompanije.

Na pitanje kada će uplatiti dividendu na račune građana, u NIS nisu mogli da preciziraju, ali su dali okviran odgovor koji je za sada i jedini moguć.

Žuta kuća

Printscreen

 

- Očekujemo da Skupština akcionara na sednici koja se tradicionalno održava krajem juna potvrdi odluku o dividendi. U prethodnim godinama ona je akcionarima bila isplaćivana u periodu od avgusta do novembra - rekli u NIS.

Akcionarima je, inače, predviđena isplata ukupno 6,5 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti društva za 2018. godinu. U toj godini NIS je ostvario neto dobit veću od 26 milijardi dinara.

Pročitajte još:

 

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu imate oko 10.000 dinara. Jedna akcija NIS na berzi vredi 740 dinara a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 3.650 dinara. Akcija Aerodroma vredi 800 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.400 dinara od čega je 1.300 dinara dividenda koju je nedavno isplatio Aerodrom "Nikola Tesla".

Nevreme u Ivanjici

Alo!

 

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NIS. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci. S druge strane, novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

Kiša

Alo!