RTS
Alo!/Vladimir Marković
RTS

Alo!/Vladimir Marković

RTS, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Negativnu konotaciju simbol dvoglavog orla dobija poslednjih decenija, kada ovaj “znak raspoznavanja” uzimaju pobornici ideje o tzv. "Velikoj Albaniji".

Vera Ranković, nekadašnji dopisnik i urednik RTS-a, a sadašnji umetnik objavila je na svom Fejsbuk profilu fotografiju na kojoj drži ruke postavljene u znak dvoglavog orla, simbola Velike Albanije, u znak podrške vlasniku pekare Roma koji se zbog radnika koji je pokazivao ovaj znak usred Beograda našao na meti protivnika ideje Velike Albanije.

Vera Ranković

Facebook printscreen

Vera Ranković, Foto: Facebook printscreen

Među komentarima je bilo onih koji hvale njen gest.

- Poštovana Vera Ranković, izazvali ste mi ovim gestom toliko jake emocije da ne mogu, a ne reći da Vam se s divljenjem klanjam.

- Bravoooo Vera!

Ipak, mnogo je više bilo negativnih komentara ljudi koji su šokirani ovom vrstom podrške.

- Da li ti ženo znaš šta pokazuješ?

- Žao mi te je.

- Da si iole pismena znala bi šta je fašizam..a šta nacizam. I ko je fašista, a ko nacista, a i verovatno bi znala šta radiš da imaš malo pameti u glavi.

RTS

Alo!/Vladimir Marković

RTS, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Jesam zgrožena dešavanjima u Borči, ali ne mogu to da izrazim na ovaj način. Poštujem sve, ali na svoj način. To očekujem i zauzvrat.

- Interesantno je videti da među Srbima ima ipak Autošovinista koji brane velikoalbanski fašizam.

- Poslao bih vas u Đakovicu da morališete... Sram vas bilo!

Ova fejsbuk objava je vrlo brzo skinuta sa fejsbuk stranice bivše urednice RTS-a.

Komentari (4)

Stanojko

02.05.2019 18:55

Ovo samo i samo u Srbiji ima!Zamisli da Jevrejin objavi kukasti krst u znak podrske nekom Nemcu?!Ili Japanac u Hirosimi napise enola gay na kuci?!

Čarapan

02.05.2019 19:24

Gospđo moglibiste da im prodate stan nude dobru cenu.

Снежана

02.05.2019 20:00

Да, објава је врло брзо скинута јер је иста пријављена ФБ као непримерена, терористичка,... Дакле, није је дотична уклонила.

Što te biju ovi dobri ljudi

03.05.2019 13:38

Čekala da se dočepa ničim zarađene debele penzije,da nam prosipa pakost i budalaštine.Da li bi ste to gospođo Ranković uradili i za vreme Miloševića dok ste za novac huškali na ratove i krvoproliće?