Predrag Kon
TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
Predrag Kon

TANJUG/ RADE PRELIC

Predrag Kon, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

"O tome mora da se priča, ali mora da bude jasno ljudima. Mi smo još jednu stvar naučili, kada kažemo da je nešto preporučeno kao da im je rečeno da ne treba da se koristi, ovo je obaveza. Neka se niko ne iznenadi ako mu u bašti priđe komunalni milicajac i kazni", naveo je Kon.

Dodao je i da je Srbija na pravom putu i da bez dileme "polako izlazi iz ove situacije", kao i da zemlja trenutno dobro stoji zbog imunizacije.

Povodom otvaranja tržnih centara, Kon je naveo da medicinski deo Kriznog štaba nije bio za to da se oni otvore odmah sutra.

Kon je naveo da je u Srbiji zabeležen samo jedan slucaj tromboze od početka vakcinacije.

Kaže i da je uporedivanje tog broja sa brojem ljudi koji svakodnevno umire od posledica zaraze korona virusom - besmisleno.

"To je potpuno besmisleno upoređivati. Vi kada birate vakcinu birate zaštitu, a ako ne birate vakcinu birate zarazu", rekao je epidemiolog.

Kon je objasnio i da je nemoguće da vakcina koja se bazira na mrtvom korona virusu zarazi osobu koja ju je primila.

"To je priča kao da li neko može da oživi mrtvog čoveka", naveo je Kon.

Lekari preporučuju vakcinaciju trudnica, ali kako je rekao Kon, država ne može da stane iza toga, jer nema još dovoljno podataka.

Istakao je da će se te preporuke pojaviti vrlo brzo, jer je potrebno da se jedan deo vakciniše i da se na osnovu rezultata definišu preporuke.

"Ovako kada neko primi, preuzima isključivo odgovornost sam, kao i lekar", zaključio je clan Kriznog štaba.

Komentari (5)

Sabahudin

11.04.2021 19:47

A ako pijem pivo ispred seoske zadruge?

iznenadjenje

11.04.2021 20:07

I on neka se ne iznenadi ako ga neko ne otera u PM. Ti si Kon ne Kon. ?

Tika55

11.04.2021 20:14

Dokle ce bre ovaj konnj da preti i izivljava se , ne mogu vise ocima da ga gledam.Alo mici se govedo obicno pusti lekare da rade svoj posao.

Beli

11.04.2021 21:52

Ha, ha, ha ovde neko nije normalan!!!

Giga

11.04.2021 21:59

Prvo kaznite Vesica sto je bio na proslavi zvezde, pa tek onda nas, necemo vise da trpimo nepravdu svi cemo na ulice. P.s. uredno vakcinisani i revakcinisani.