Kiša
Alo!/ Masanori Jošida

 

Kiša

Alo!/ Masanori Jošida

Kiša, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Narednih dana duvaće jaki vetrovi

* Hladnog vremena nema ni na vidiku

* Petak će biti veoma topao za ovo doba godine

Niske temperature, kažu meteorolozi, nisu ni na vidiku, zahlađenje može da se očekuje tek početkom decembra. Narednih dana će temperature dostizati 20 podelak, ali duvaće jaki vetrovi.

Pročitajte još:

 

- U Srbiji će u četvrtak biti umereno do potpuno oblačno, biće moguća pojava kiše. Vetar će biti slab, na severu Srbije duvaće severozapadni, a na jugu južni i jugozapadni vetar. U toku večeri se očekuje razvedravanje.

Minimalna temperatura će biti od 7 do 13 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti od 10 stepeni na severozapadu do 20 stepeni na jugoistoku Srbije - rekao je Đorđe Đurić.

šetnja, leto, sunce

Tanjug/Tanja Valić

šetnja, leto, sunce, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Petak će biti veoma topao za ovo doba godine i biće uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, duvaće jači jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura biće od 15 do 21 stepen, a u Timočkoj i Negotinskoj Krajini od 11 do 15 stepeni.

Ne propustite:

 

Slično vreme će biti i tokom subote i nedelje i ponedeljka, očekuju se visoke temperature, do 22 stepena, dok se u noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak ujutro očekuje prolazno naoblačenje sa kišom. Tokom vikenda i u ponedeljak će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama očekuju se i olujni udari.

- Hladnog vremena nema ni na vidiku, uživaćemo u temperaturama od 20 stepeni najmanje narednih 10 dana, snega neće biti ni na planinama. Moguće je zahlađenje tek početkom decembra, ali to nije još uvek sigurno - naglašava Đurić.

Informacija koja je zanimala sve vozače! Kada bi mogao da bude zabranjen uvoz "starijih" polovnjaka?

Pre deset dana Beograđani su mogli da vide vazduh koji udišu a stručnjaci su kao glavnog zagađivača označili saobraćaj. Kako bi se problem umanjio, ministar ekologije najavio je zabranu uvoza automobila sa evro 3 motorom i kao rok naznačio polovinu godine.

 

Juče je jak vetar širom Srbije pravi ozbiljne probleme, dve osobe su povređene, kako prenose mediji, kada je na automobil u pokretu na Bulevaru vojvode Putnika u Beogradu palo drvo zbog jakog vetra.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić posle potpisivanja istorijskog sporazuma u Moskvi