"NASILJE JE PROBLEM SVIH NAS" Nebojša Stefanović u poseti Sigurnoj kući (FOTO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom posete Sigurnoj kući u Beogradu, da država mora pre svega osigurati bezbednost ženama žrtvama porodičnog nasilja, ali im i pomoći da se ekonomski osamostale.

Nebojša Stefanović u poseti Sigurnoj kući
Nebojša Stefanović u poseti Sigurnoj kući, Foto: Alo.rs

* Nebojša Stefanović posetio Sigurnu kuću

* Uručio im poklone i poslao jaku poruku

* Najavio uvođenje aktivnosti za žrtve nasilja

„Zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova je da osigura bezbednost žrtvama porodičnog nasilja i da osigura da nasilnici završe u rukama pravde. Policija će uvek biti pouzdan oslonac i štićenicama Sigurne kuće i svim žrtvama nasilja u porodici i učiniće sve da ih zaštiti, ali uz njih mora čvrsto stati naše celokupno društvo. Žrtve moraju znati da nasilje nije samo njihov problem i samo njihova briga, već problem svih nas od kojeg niko ne okreće glavu“, rekao je Stefanović, poručujući da se u borbu protiv nasilja mora uključiti celokupno društvo, pružiti podrška žrtvama i pomoći da njihov život bude lakši.

Nebojša Stefanović dobija nikad važniju funkciju u državi!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 04.09.2019. 07:22 Postavljen da obavlja jedan od najvažnijih zadataka.

Stefanović se zahvalio, nakon razgovora sa štićenicama Sigurne kuće kojima je uručio prigodne poklone, Privrednoj komori Srbije koja je prihvatila inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova da se organizuju edukacije za žene koje borave u Sigurnoj kući kako bi se one osnažile da mogu da dobiju posao i samostalno nastave život.

Direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Branislava Simanić istakla je da će navedene edukacije pomoći ekonomsko osamostaljivanje štićenica Sigurne kuće.

Nebojša Stefanović u poseti Sigurnoj kući
Nebojša Stefanović u poseti Sigurnoj kući, Foto: Alo.rs

 

„U narednih mesec dana, svakog vikenda, njima će biti organizovane radionice na različite teme u cilju njihovog ekonomskog osnaživanja, jer samo žene koje su ekonomski osnažene mogu da donesu odluke o svom životu i da kažu odlučno „stop nasilju“, rekla je Simanić, ističući da će žene imati priliku da nauče kako da upravljaju ličnim finansijama, da započnu sopstveni posao, alternativne tehnike komunikacije, upotrebu računara, engleski jezik...

 

Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević naglasila je da je cilj Sigurne kuće da se žene osnaže, edukuju i zaposle kako bi mogle da nastave da žive samostalno sa svojom decom.

„Za nas je veoma značajno što se vodi računa o ženama u Sigurnoj kući, da im se omogući što bolji boravak ovde i što laši izlazak odavde, tako da odu sa verom u sebe i nadom u bolji život. Naš cilj je da se one edukuju, zaposle i mogu da nastave da žive samostalno sa svojom decom daleko od nasilja koje su godinama trpele “, rekla je Stanojević.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi