Alo! novine Logo
alo.rs
Alo! novine Logo

alo.rs

Alo! novine Logo, Foto: alo.rs

U skladu sa tim, objavljujemo odgovor:

"U tekstu, iznosite neistinite i nepotpune informacije – da je iz jedne ustanove u Srbiji zadužene za procenu, kontrolu i bezbednost lekova odlaze vrhunski stručnjaci, a adekvatne zamene nema, da je razlog njihovog odlaska to što u privatnom sektoru imaju znatno bolje uslove, te da ako se odliv nastavi Srbija bi mogla da ima ozbiljne probleme, jer takvog visokokvalifikovanog kadra nema na tržištu.

Svi izneti navodi neistiniti su budući da je u Agenciji, za protekle 2 godine, prestao radni odnos za ukupno 14 zaposlenih, među njima tačno polovini po osnovu ispunjenja uslova za odlazak u penziju.

Agencija uspešno obnavlja svoj kadar, za prijem novih, uz odobrenje nadležne Komisije Vlade RS, objavljuje konkurse i u radni odnos prima formirane stručnjake, te do sada nije imala problem u angažovanju neophodnih kadra. Od bihših zaposlenih, kojima je radni odnos prestao na lični zahtev (ukupno 7 zaposlenih).

Agencija nije dobila bilo kakva objašnjenja u pogledu razloga zbog kojih odlaze, te nema osnova za generalizacijom i predstavljanjem kao razloga – znatno bolji uslovi u privatnom sektoru. Treba podvući da Agencija neretko dobija prijave od strane potencijalnih zaposlenih iz privatnog sektora, što napred iznetu informaciju, dodatno čini netačnom.

Agencija svake godine donosi Plan stručnog usavršavanja zaposlenih što je, između ostalih, osnov za obezbeđenje stručnih, kvalifikovanih i odgovarajućih kadrova."