MINISTAR NAJAVIO SANKCIJE Ne može se u školu polugo!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je danas da će se u školama sankcionisati neprimereno odevanje učenika i učenica, kao i nastavnika i nastavnica.

Dekolte i minić
Dekolte i minić, Foto: shutterstock

"Sankcionisaće se ono što treba, škola mora da bude dosledna", rekao je Šarčević za RTS odgovarajući na pitanje o tome kako će biti rešen problem neprimerenog odevanja u školama.

On je rekao da škole imaju vaspitnu ulogu i da đacima treba da daju dobre primere.

"Škole će biti ocenjivane i po spoljašnjem izgledu - da li je uređena zgrada, da li su deca disciplinovana, da li su čestito obučena", kazao je Šarčević.

On je rekao i da se ispituje slučaj Visoke medicinske škole u Ćupriji, u kojoj je direktor škole šefovima studijskih programa uputio zahtev da kod kolega utiču na smanjenje prolaznosti studenata u januarskom ispitnom roku.

"Mi to već ispitujemo, preduzeli smo mere koje možemo. Niko nije postavio pitanje otkud takva prolaznost" rekao je Šarčević.

 • Korisnik: Milos92
  12/01/2017 - 12:54
  To je krsenje ljudskih prava !!!!
  • mirko @Milos92
   12/01/2017 - 15:55
   Pa ti salji mamicu i sestricu polugole po gradu da se setaju ,ko ti brani
 • Korisnik: gaga
  12/01/2017 - 11:44
  pametno. u školu idu kao da su krenule u grad
 • Korisnik: gde je prosveta
  12/01/2017 - 10:29
  Ovaj cova je biznismen. Ko zna koliko privatnih skola poseduje. Prica price a puni svoje dzepove. Napisite njegovu poslovnu biografiju, ako smete.
 • Korisnik: anja
  12/01/2017 - 10:23
  Prestanite da slikate silikone (sise i dupeta) i plasirate po novinama i prikazujete na TV ,pa i tim pevaljkama je to rado mesto sto podrazumeva da treba da se obuce pre nego sto udje na radno mesto. Zamislice sluzbenicu u banci ili u posti..... sa golim grudima ili slicem do pupka.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi