narkoman
printscreen/youtube
narkoman

printscreen/youtube

narkoman, Foto: printscreen/youtube

 

Jedna od najopasnijih droga na svetu svakako jeste "krokodil" koja je je mnogo toksičnija od heroina.

To je droga koja izaziva veliku stopu smrtnosti, pa je u Evropi je registrovano 30.000 smrtnih slučajeva za dve godine.

Pročitajte još:

 

Kod niske doze od 0,5 do 1,5 grama izazivaju pojačanu druželjubivost, osećaj lakog pijanstva, sa izmenjenom svešću već nakon 15 minuta, a doza od pet grama već može dati san i "respiratornu depresiju".

Zbog svoje boje i teksture vrlo lako može da se "poturi" i da to osoba ni ne primeti, pa je baš zbog toga dobila i epitet "droge za silovanje". Veća količina te supstance u kombinaciji s alkoholom izaziva amneziju, a takvo dejstvo, koje počinje već nekoliko minuta po uzimanju, može potrajti i duže od 12 sati.

ZAŠTO "KROKODIL" ?

Konzumenti ove droge samo nakon nekoliko puta korišćena počinju da primećuju stravične nus-pojave. Krodoli izjeda tkivo, pa sama koža izgleda poput reptilske jer dolazi do pucanja i otvaranja živih rana. Prozvodna ove droge najčešće se vezuje za kućnu radinost. Zabeleženo je više slučajeva gde je usled konzumiranja ove droge bila neophodna amputacija pojedinih ekstremiteta. Na srpskom narko-tržištu zabležena je prisutnost ovog "otrova". 

 

 

Napravljena od teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina, ova droga je jeftinija od heroina, pa je između ostalog, zovu i drogom za siromašne.

Odvikavanje je izuzetno teško, a u najboljem slučaju zavisnice prežive koju godinu. 

BONUS VIDEO: Ana Brnabić posle potpisivanja istorijskog sporazuma u Moskvi