Užice
RINA
Užice

RINA

Užice, Foto: RINA

* Domišljati Užičani dali šaljiva imena zgradama

* Zovu se Sivonja, Tele, Šarulja 

* A postoje i Lepa Brena i Slatki greh

Ukoliko bilo kog Užičanina upitate kako stići do određene ulice i broja, odgovor će možda i izostati, ali ako kažete da idete do Šarulje i Teleta ili pak Sivonje, poslaće vas tačno tamo gde ste želeli. Kako?

Meštanima se povraća od prizora i smrada! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 01.09.2019. 22:17 Stanovnici Miloševca guše se od smrada zbog gomile pilećih nožica koje su izručene u reku. Oni pozivaju nadležne da odmah reaguju i kazne počinioce. Pileće nožice, Foto: Alo! * Gomila pilećih nožica bačena u reku Moravu * Meštani se žale na prizor * Jedan od stanovnika kaže da iza svega stoji klanica - Ekološka katastrofa!

- Mi smo poznati kao velike šaljivdžije, pa tako nisu ni izostali nadimci za najupečatljivije građevine i to one velike, građene u Titovo doba - priča poznati hroničar Užica Dragan R. Filipović i objašnjava zašto baš takva imena.

Užice

RINA

Užice, Foto: RINA

- Užičani su dugo čekali da se napravi još jedna zgrada pored „Sivonje“, pa da joj daju ime „Rudonja“ - rekao je Filipović.

I dok se iščekivao „Rudonja“, u centru grada stasale su „Lepa Brena“ i „Slatki greh“.

- Oni su tad bili najpopularniji, harali su bivšom Jugoslavijom i sve zgrade koje su se izdvajale po svojoj lepoti dobile su naziv po velikoj muzičkoj zvezdi, ali Užičani nisu zaboravili ni njen bend - izjavio je Filipović.

Milovan Simović danas ima osamdeset godina, a u „Lepoj Breni“ živi već više od trideset leta i kaže da dogodovštine na ovaj račun nisu izostajale.

Užice

RINA

Užice, Foto: RINA

- Kad bi me neko pitao gde živim, ja bih odgovorio: u „Lepoj Breni“ - kroz osmeh kaže Milovan. 

„Sevap siti“ na Đetinji

Da humor Era ne poznaje granice, govori i to da su celo jedno naselje koje je sagrađeno iz sredstava solidarnosti nazvali „Sevap siti“, a samo u gradu na Đetinji možete videti i „Tri praseta“, „Tri musketara"...

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta