Kiša
Alo!/ Rajko Ristić
Kiša

Alo!/ Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Republički hidrometeorološki zavod izdao je crveno hitno upozorenje na veliki olujni vetar, koji će dostizati brzinu i do 30 metara u sekundi.

PROČITAJ JOŠ:

Maksimalne dnevne temperature će se kretati do 20 stepeni, a koševa će "šamarati" sve do nedelje.

- Temperature su i sada za početak aprila iznad proseka, iako imamo veliki nalet košave i promenljivog vremena. Što se tiče košave, ona će se zadržati do nedelje, kada će početi znatno da slabi - kaže meteorolog iz "Veder 2 ambrela" Đorđe Đurić.

kiša

Jošida Masanori

kiša, Foto: Jošida Masanori

Danas će u Srbiji biti pretežno sunčano, na severozapadu i jugoistoku Srbije promenljivo oblačno, dok će ponedge biti s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, a na jugu Banata povremeno olujni, jugoistočni. Jutarnja temperatura biće od deset stepeni, a maksimalna dnevna do 20 stepeni.

PREPORUČUJEMO:

U nedelju će u celoj zemlji biti postepeno naoblačenje s kišom i pljuskovima, prvo u zapadnim i južnim krajevima, koje će se do kraja dana i u ponedeljak proširiti na celu zemlju, a mogući su kiša i pljuskovi s grmljavinom. Minimalna jutarnja temperatura će biti od 11 stepeni, dok će maksimalna dnevna temperatura biti do 19 stepeni.

U ponedeljak nas očekuje pretežno oblačno vreme, mestimično s kišom ili lokalnim pljuskovima. vetar će biti slab do umeren severni, na jugoistoku jugoistočni. Minimalna jutarnja temperatura će biti do deset stepeni, dok će maksimalna dnevna biti do 17 stepeni.

- Nažalost, ovakvo aprilsko promenljivo vreme očekuje nas i u utorak, kada će se nebo dodatno naoblačiti donoseći kišu, a temperature dodatno pasti. Minimalna temperatura biće od osam stepeni, a maksimalna do 16 stepeni - napominje Đurić.

Komentari (1)

JUL

06.04.2019 10:00

POVREMENO OLUJNI?DODJITE U VRSAC,DA OSETITE TO CUDO- DA IZLUDIS VISE.