Nada Macura
Screenshoot Happy
Nada Macura

Screenshoot Happy

Nada Macura, Foto: Screenshoot Happy

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najviša dnevna temperatura biti od 34 do 38 stepeni, a paklene vremenske prilike trebalo bi da potraju do srede, kada se u većini krajeva očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Kardiolog dr Nada Macura za "Alo!" navodi da bi oni kojima sunce i vrućine ne prijaju mogli da imaju i zdravstvenih poteškoća, a da se one mogu izbeći praćenjem jasnih smernica.

Pročitajte još:

- Do deset časova treba uraditi sve kućne poslove i spremiti lagani ručak. Hronični bolesnici sa hipertenzijom nikako ne bi trebalo da izlaze napolje do 17 časova i oni bi morali da mere redovno pritisak kako bi na vreme reagovali ako postoje velike oscilacije. Treba da unosite tečnost i kada niste žedni jer kada ožednite, to je već znak da ste dehidrirali - kaže dr Macura.

Međutim, naša sagovornica objašnjava da ovaj savet ne važi za bolesnike koji imaju probleme sa srčanim mišićem jer se kod njih tečnost zadržava u telu.

Nada Macura

Printscreen/ Happy

Nada Macura, Foto: Screenshoot Happy

- Oni koji imaju slabo srce, za razliku od ostalih, ne bi trebalo da preteruju sa tečnošću, već da je piju umereno. Takođe, važno je da klima-uređaj radi na temperaturi koja je deset stepeni niža u odnosu na spoljašnju. Tokom noći obavezno treba isključiti klimu i otvoriti prozore kako bi u prostoriju ušao svež vazduh - navodi Macura.

Miroljub Petrović rekao nešto što niko nije očekivao od njega, a onda je snimkom potpuno ZAPREPASTIO Srbiju! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 09.08.2019. 18:45 Znači, on živi fenomenalno. Jer poznato je da zvezde turbo-folka imaju pare, a kad imate pare onda imate sve. Imate prijatelje, imate žene. Miroljub Petrović, Foto: screenshoot/Youtube Miroljub Petrović je u međuvremenu postao muzički kritičar.

Uputstvo za vrele dane:

- Izbegavajte naporne fizičke aktivnosti

- Ne ostavljajte decu, kao ni životinje, u parkiranim vozilima

- Tuširajte se u rashlađenoj vodi

- Boravite u hladu

- Nosite laganu, komotnu odeću od prirodnih materijala i svetlih boja

- Izbegavajte alkohol i smanjite unos kafe i gaziranih bezalkoholnih pića

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!