STIGAO KARAVAN "IZAĐI MI NA TEGLU"! Na Trgu u Kruševcu borba ko pravi najbolji ajvar!

Nakon Kruševca karavan nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za srpski kavijar u Kraljevu, zatim Bačkoj Topoli, Subotici, Raškoj i još preko 20 gradova širom SrbIje.

Izađi mi na teglu, Kruševac
Izađi mi na teglu, Kruševac, Foto: Promo

 

Tokom vikenda Kruševcem se širio miris jeseni i pečene paprike jer je u posetu stigao karavan Izađi mi na teglu. Na Trgu kosovskih junaka okupilo se 15 takmičarskih ekipa koje su prihvatile izazov organizatora i izašle na megdan varjačama kako bi pokazali ko pravi najbolji ajvar u Kruševcu.

U oštroj konkurenciji pobedu je odnela harizmatična ekipa sjajnoj naziva “Deset ljutih sekretara” koja se, pored činjenice da je dokazala da poseduje pobednički recept, istakla i po pesmama koje su članovi ekipe spevali u čast ajvaru i svom omiljenom karavanu.

A ovako je kapiten pobedničke ekipe, Veroljub Todosijević proslavio pobedu svog tima: “Deset ljutih sekretara na tegli su opet, pola ljušte papriku ostalo ih pet. Pet ljutih sekretara ajvar već vri, i dok dvoje mešaju ostalo ih tri. Tri ljuta sekretara, lepa ko na slici, izađi mi na teglu to su pobednici!” – odrecitovao je publici nakon proglašenja.

Izađi mi na teglu, Kruševac
Izađi mi na teglu, Kruševac, Foto: Promo

 

Pobednik takmičenja poneo je pored titule najboljih ajvar majstora Grada Kruševca, i čuveni Smederevac na kojem će, kako kažu, vežbati i usavršavati svoj recept do finalnog takmičenja u Beogradu.

“Kruševac ne samo da je prestonica dobrog ukusa već je i prestonica dobre zabave! Ono što čarapani umeju da prirede našem karavanu zaista je nenadmašno. Još jednom su pokazali da su najbolji. Takmičarski štandovi bili su božanstveni, a ekipe raspoložene i noružane zdravim takmičarskim duhom” – kaže Ljiljana Vukotić, predstavnik organzatora karavana Izađi mi na teglu.

Izađi mi na teglu, Kruševac
Izađi mi na teglu, Kruševac, Foto: Promo

 

Manifestacija je organizovana u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Kruševca koja je svake godine lokalni partner karavana, a više puta je proglašena i za najboljeg suorganizatora na celokupnom karavanu.

“Gastronomija je sastavni deo naše bogate turističke ponude i zato je karavan Izađi mi na teglu manifestacija od velikog značaja za Grad Kruševac. Zadovoljstvo je biti deo najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu” – izjavila je direktorica Turističke organizacije Grada Kruševca, Suzana Milosavljević.

Izađi mi na teglu, Kruševac
Izađi mi na teglu, Kruševac, Foto: Promo

 

Nakon Kruševca karavan nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za srpski kavijar u Kraljevu, zatim Bačkoj Topoli, Subotici, Raškoj i još preko 20 gradova širom SrbIje sve do 12. oktobra kada će okupiti sve pobednike u Beogradu na velikom finalu gde će se odlučivati o šampionima za 2019. godinu.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi