Stevan Sremac
Printscreen/Google Street
Stevan Sremac

Printscreen/Google Street

Stevan Sremac, Foto: Printscreen/Google Street

Strašni slučajevi vršnjačkog nasilja tokom cele godine potresaju Srbiju. Situacije u kojima su glavni akteri deca i tinejdžeri, gde je izražen govor mržnje kao i velika količina agresije postale su glavne teme i društvenih mreža.

Pročitajte još:

 

Još jedan takav slučaj zabeležen je u beogradskom naselju Borča, kada je na lokalnoj Fejsbuk grupi isplivala anonimna prepiska, i detaljne informacije o potresnom slučaju dva dečaka. 

anonimna prepiska o nasilju

printscreen facebook

anonimna prepiska o nasilju, Foto: printscreen facebook

U pitanju su rođena braća, inače blizanci i učenici završnog razreda osnovne škole Stevan Sremac, koji su pre samo par godina izgubili oca. Usled teške životne situacije braća su poprilično mršava i neuhranjena. U školi redovno doživljavaju uvrede i huškanja od strane svojih drugara. Veoma često nemaju šta da jedu što su školske spremačice primetile pa su im dok se nisu izborili za besplatnu školsku užinu, kupovale hranu.

Sve to vreme, direktor i uprava škole nisu znali da dečaci imaju problema, a pre samo par nedelja desio se nemili događaj usled kojeg je jedan od braće završio u bolnici!

anonimna prepiska o nasilju

printscreen facebook

anonimna prepiska o nasilju, Foto: printscreen facebook

Naime, nakon velikog odmora i nakon što je pojeo svoju užinu, dečak je krenuo da uđe u školu kako bi se vratio u svoju učionicu. Na putu do učionice, drugari iz odeljenja počeli su da ga zadirkuju, a jedan od njih je gurnuo ulazna vrata na kojima je puklo staklo koje se obrušilo na, ni krivog, ni dužnog, dečaka. U istoj sekundi blizanac je doživeo napad panike i veliki stres nakog čega je završio u bolnici. Pune dve nedelje dečak je na bolničkom odeljenju, a o njemu u školi niko ni ne priča. 

Direktor ove škole Nikola Ostojić je za Alo.rs ispričao njegovu verziju celog događaja.

Stevan Sremac

Printscreen/Google Street

Stevan Sremac, Foto: Printscreen/Google Street

- Tačni su navodi da je došlo do incidenta gde je jedan dečak polomio staklo... Jedan od braće blizanaca je završio u bolnici od skoka šecera, ali škola navodi da je dete imalo visok šećer i pre toga, pokrenut je disciplinski postupak protiv deteta koje je polomilo staklo, a roditelj tog deteta je nadoknadio štetu za polomljene naočare... Tim za nasilje je ustanovio da su svi postupci vezani za ovaj incident urađeni po zakonu.... Škola je odavno obezbedila deci užinu u okviru pekare koja se nalazi u blizini skole, a učenički parlament je odlučio da organizuje humanitarni turnir kao vid pomoći drugovima iz škole - rekao je Nikola Ostojić. 

Sagovornik koji je želeo da ostane anoniman zbog potencijalnih problema, potvrdio je da dečaci i te kako loše izgledaju, da su neuhranjeni do te mere da im se vide kosti, kao i da su isključivo na nagovor spremačica blizanci dobili besplatan školski obrok, kao i da su braća redovna meta zadirkivanja od strane školskih drugara. Istakao je da su drugari namerno slomili vrata kako bi se na veoma loš način "našalili" sa jednim od braće, kao i da je nesrećni dečak završio u bolnici, u stanju kome!

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Komentari (2)

Dobi

13.11.2019 17:00

Direktor i razredni staresina koji nemaju uvid u socijalni status svojih ucenika pa dozvole da spremacice koje tu rade kupuju dorucak toj deci, ne bi trebalo da rade, kad ostanu bez posla zbog svog nehaja, nezainteresovanosti i nerada neka se zapitaju da li su uopste zasluzili da budu deo drustvene zajednice, za takve idiote otkaz pa da oni postanu socijalni slucajevi, posle se pitamo sto nas svet ne zeli i sto nas toliko satanizuje, pa upravo zbog takvih direktorcica i nastavnika koji su idioti

Roditelj

14.11.2019 05:55

Ovo je sramota i nemar svih u toj školi od direkrora, nastavnika preko roditelja i njihove bahate i bezosecajne dece.GEVAH