Migranti
Shutterstock
Migranti

Shutterstock

Migranti, Foto: Shutterstock

Bilo ih je i po više stotina, tvrde meštani koji ne žele da im se ponovi 2011. kada je u jednom momentu ovde boravilo, prema tadašnjim procenama, i više od dve i po hiljade ilegalnih migranata.

Zbog sve većeg broja migranata, nedavnog obijanja kioska, kamenovanja terenog voza, krađa i upadanja u privatne posede, danas je lokalnoj samoupravi predat dopis koji potpisuje Grupa građana Banje Koviljače, u kome traže "hitno i trajno izmeštanje migranata sa železničke stanice u Banji Koviljači" kao i trajno izmeštanje migranata i sprečavanje njihovog zadržavanja na teritoriji Loznice.

Oni preciziraju da će neke od tih mera biti stalno privlačenje medijske pažnje od lokalnih do medija sa nacionalnom frekvencijom, aktivna kampanja na internetu i organizovanja svakodnevnih protesta na različitim lokacijama, od Banje Koviljače do Loznice i ostalih mesta.

U ovom dopisu dela građana se upozorava da će "veoma loša bezbednosna situacija u Banji Koviljači", ukoliko izostane reakcija nadležnih "sasvim sigurno uništiti turističku sezonu sa negativnim posledicama na turističke potencijale mesta, kvalitet života meštana, poslovanje privrednih subjekata i slobodu kretanja građana".