SUTRA SLAVIMO MITROVDAN! Na ovaj dan tačno ćemo znati kakva nas zima čeka! A večeras nikako ne smete da radite jednu stvar

Crkva sutra slavi Svetog Dimitrija u narodu poznatog i kao Mitrovdan!

Mitrovdan
Mitrovdan, Foto: Alo!

Srpska pravoslavna crkva sutra slavi Svetog Dimitrija u narodu poznatog i kao Mitrovdan.

Postoji verovanje da uoči Mitrovdana moraju da budu završeni svi veliki poslovi, naročito veliki radovi na polju i druge stvari koje se rade napolju, ali i da ovo nije praznik kada se primaju gosti.

ZEMLJOTRES U SRBIJI! Seizmološki zavod objavio - rano jutros se sve treslo!

Takođe, kako nalažu narodna verovanja, uoči Mitrovdana i Đurđevdana treba da je svako kod svoje kuće, jer ko tada ne bude u svom domu, taj će se preko cele godine noćivati po tuđim kućama.

Za Mitrovdan se veruje i da predskazuje kakva će biti zima.

Penzije skaču u januaru, a već se zna i kada će biti sledeće povećanje! Švajcarski model radi svoje!

AUTOR: Alo.rs/ Novosti/ M. I. DATUM I VREME: 06.11.2019. 14:32 Švajcarski model za usklađivanje penzija zavisiće od rasta prosečne plate i stope inflacije. Penzioneri, Foto: Alo!/Vladimir Marković * Čekovi srpskih penzionera od Nove godine biće veći od 500 do 7.000 dinara u zavisnosti od toga koliki iznos sada primaju * Sledeće uvećanje penzija naši najstariji građani mogu da očekuju u januaru 2021.

Ako je dan sunčan, navodno će zima biti blaga, sa malo izuzetno hladnih dana. Ako na Mitrovdan padne sneg, veruje se da će se zadržati sve do aprila.

Bonus video: STIGAO VOZ IZ KINE! Spektakularna scena na Novom Beogradu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi