Savremena gimnazija
Promo
Savremena gimnazija

Promo

Savremena gimnazija, Foto: Promo

Spoj nacionalnog i Cambridge školovanja, podsticajno okruženje i razvoj višestruke inteligencije deteta, školovanje na srpskom i engleskom, posvećeni učitelji i personalizovana nastava, savremena tehnologija kao podrška edukaciji i bogat vannastavni program neki su od sadržaja koji Savremenu čine najmodernijom osnovnom školom u regionu.

Obrazovanje po svetskim standardima sada i u Srbiji

Reč je o „mlađoj sestri” sada već čuvene Savremene gimnazije i International School Savremene, čiji je uspeh potvrda kvaliteta obrazovnog procesa koji se u njima odvija. Prepoznajući izuzetnu važnost dobrog osnovnog obrazovanja za uspeh pojedinca u kasnijem školovanju i životu, kao i neophodnost da deca od najranijih godina usvoje pravilan odnos prema učenju, rodila se Savremena osnovna škola.

- Dugo smo gradili Savremenu školu i utkali u njene temelje znanje, ljubav i dvadesetogodišnje iskustvo obrazovne prakse. Tajna uspeha je jednostavna: fokus na poboljšavanju celokupnog školskog iskustva, ljubav i beskompromisna borba da našoj deci pomognemo i tako stvorimo bolju i lepšu budućnost za njih i njihove roditelje. Cilj nam je da učenicima u Srbiji pružimo nastavu koja ispunjava najviše svetske kriterijume kako bismo im pomogli da stasaju u obrazovane ljude koji će jednoga dana biti uspešni svuda u svetu – ističe direktorka škole Jasmina Franolić.

Oaza učenja i druženja u urbanom delu grada

U nastavi se koristi najsavremenija edukativna tehnologija, ali isključivo uz nadzor učitelja i nastavnika, kako bi se deca od malih nogu usmerila na pozitivne i korisne strane tehnologije i tako naučila da je odgovorno koriste. Umesto pasivni konzumenti, učenici Savremene postaju inventivni kreatori.

- Veoma sam zadovoljna pristupom, idejama i načinom rada. Nisam mogla da poverujem da tako nešto postoji i kod nas! Nakon što je stariji sin uspešno završio razred, odlučila sam da i kćerku upišem u ovu školu. Savremena je ispunila sva moja očekivanja, a kao bivši profesor, očekivala sam da moja deca steknu znanje, ali mi mnogo znači i to što oni sa radošću idu u školu – navodi ona.

Savremena gimnazija

Promo

Savremena gimnazija, Foto: Promo

Personalizovana nastava za najbolje rezultate

Na osnovu toga učenici se povezuju u optimalna odeljenja i stvara se podsticajna sredina za razvoj. Tako učenici sa bliskim i komplementarnim afinitetima i tipovima ličnosti podstiču jedni druge na napredak i odrastaju u sredini koja najviše odgovara njihovom temperamentu.

Prilikom posete Savremenoj osnovnoj školi sreli smo i predškolca Andreja, koji je došao na ovo testiranje. Njegova mama Elena Dragićević kaže da se već prilikom prvog dolaska u školu oduševila okruženjem i pristupom zaposlenih.

- Testiranje je odlično prošlo i Andrej kaže da mu je bilo baš zanimljivo. Sigurni smo da će tako biti i kada počne škola. Meni najviše znači to što je nastava prilagođena njegovim sposobnostima i afinitetima. Još jedan od razloga zašto smo se opredelili za Savremenu je što ovde imam sve na jednom mestu: ide na časove, završava domaći u školi, uči engleski i bavi se sportom. Ne moram više da ga vozim po celom gradu za različite aktivnosti. Jedva čekamo da krenemo u školu – priča ona.

Posvećeni učitelji i nastavnici koji podstiču učenike

Sve na jednom mestu za razvoj ličnosti i talenata

Kao što možete da primetite, u Savremenoj osnovnoj školi ćete na jednom mestu naći sve što je vašem detetu potrebno: tokom boravka u školi će pohađati nastavu i učiti, završavaće sve svoje obaveze i domaće zadatke, ali će imati priliku i da se bavi sportom i raznovrsnim vannastavnim aktivnostima.

Tako, na zahtev roditelja, mlađi osnovci imaju dodatne aktivnosti pre i posle nastave: mogu da pohađaju dodatne časove, rade domaći uz nadzor učitelja, gledaju edukativne filmove, rešavaju kvizove ili imaju sadržajan odmor u dvorištu. Učenicima su na raspolaganju i raznovrsne sekcije i radionice na kojima mogu da razvijaju svoje talente i ostvare pun potencijal. Bez obzira na to da li dete voli da glumi, piše, crta, svira, pleše, igra šah, bavi se sportom ili želi da bude mali programer, u Savremenoj će naći svoj kutak.

Savremena gimnazija

Promo

Savremena gimnazija, Foto: Promo

Najsavremenije obrazovanje dostupno je i vašem detetu

Škole poput Savremene donedavno su se mogle naći samo u razvijenim svetskim zemljama. Ukoliko ste pomislili da je ovakva škola vama nedostižna, prijatno ćete se iznenaditi. Misija Savremene nije samo da obezbedi najbolje školovanje već i da ga učini pristupačnim za što više učenika. Dobra privatna škola ne mora da bude skupa i baš zbog toga je školarina u Savremenoj dosta prihvatljivija u odnosu na druge privatne škole: zapravo, mesečna rata je u visini prosečne rate kredita. Upravo zbog toga, direktorka škole ističe:

- Želeli smo da napravimo školu koja pruža vašem detetu najbolje uslove školovanja, posvećene učitelje, sintezu najbolje obrazovne prakse Srbije i sveta, najsavremenija nastavna sredstva i metode. Međutim, želeli smo i da napravimo školu koja će biti pristupačna, jer verujemo da svako zaslužuje pravo na kvalitetno obrazovanje. Svaki roditelj želi da priušti svom detetu samo najbolje. Mi se trudimo da im to i omogućimo.