Suad Hamzić, Titov pilot
youtube printscreen
Suad Hamzić, Titov pilot

youtube printscreen

Suad Hamzić, Titov pilot, Foto: youtube printscreen

Poslali su nas na osnovu uzbune radarskog centra i vrlo brzo smo uspostavili vizualni kontakt sa objektom, vrlo velikim, koji je isijavao svetlost

Titov pilot, Suad Hamzić privukao je pažnju svojim izjavama kako je svojim očima tri puta video nepoznate leteće objekte.

Zbog toga je u Beogradu sredinom 80-ih godina formirana organizacija koja se bavila susretima tadašnjih vojnika JNA sa neidentfikovanim letećim objektima čiju strukturu i brzinu nikako nisu mogli objasniti.

"Najupečatljiviji mi je ostao onaj od 20. avgusta 1970. godine, kada sam u dvosedu Mig 21 sa pilotom Dušanom Stipićem imao bliski susret sa takvom letelicom iznad Plaškog. Poslali su nas temeljem uzbune radarskog centra i vrlo brzo smo uspostavili vizualni kontakt s objektom, vrlo velikim, koji je isijavao svetlost. Penjali smo se nadzvučnom brzinom, ali nikako mu nismo mogli da mu procenimo visinu. Procenio sam da je na nekih 22.000 metara, a u jednom trenutku je taj lebdeći objekt kojeg smo gledali ubrzao i nestao. Izgubio se i sa radara", prepričava svoje iskustvo Hamzić.

Pročitajte i:

Takođe, kaže kako je opet nekoliko meseci kasnije ugledao sličan objekat na nebu koji je nestao na isti način, a 1974. je čak proleteo upravo pored svetlećeg NLO-a na letu iznad Karlovca.