Bolnica
Tanjug/AP
Bolnica

Tanjug/AP

Bolnica, Foto: Tanjug/AP

Lekari danonoćno rade svoj posao, četiri kovid bolnice i stalni prijem pacijenata obeležio je minuli period. Kako kažu složno i timski uspeli su da zatvore jednu kovid bolnicu, da spasu mnoge živote, a među njima i deku (89) koji je uspeo da pobedi koronu.

Dr Suzana Tomić, specijalista urgentne medicine iz Vranja, koja se još 9. aprila priključila bobi protiv virusa, priča da je protekli period bio težak za svakog od njih, ali da lekarski poziv to podrazumeva i da su najsrećniji kada pacijente otprate izlečene kući.

Dok je mart i april donekle bio stabilniji za Vranje, posle popuštanja mera javilo se razbuktavanje epidemije. Odjednom je registrovan veliki broj novozaraženih koji je grad na jugu Srbije pretvorio u žarište.

Znači im kada neko prizna njihov rad

Otvaranje laboratorije "Vatreno oko 2" u Nišu veoma je značajno za stanovnike juga Srbije. U istom danu, lekari iz Vranja, Leskovca, Niša koji su u kovid sistemu, imali su priliku da se susretnu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, koji im se lično zahvalio na požrtvovanosti.

- Znači nam kada nam neko iskaže zahvalnost za naš trud, iako je to naša obaveza da lečimo ljude, opet znači. Tada smo imali priliku da porazgovaramo sa ministrom. Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja koje nas je podržalo od samog početka, od opreme koju smo dobili do svih medikamenata koji su nam neophodni - rekla je dr Tomić.

Kako je ministar istakao tom prilikom, svaki medicinski i nemedicinski radnik koji se bori protiv korona virusa, zaslužuje pohvalu.

Kao znak pažnje i poštovanja za požrtvovanost u borbi protiv infekcije Covid-19, Ministarstvo zdravlja organizovalo je ranije prijem za zaposlene u "herojskoj bolnici" КBC Dragiša Mišović, koja je zajedno sa Infektivnom, prva ušla u kovid sistem, zatim za zaposlene u KBC Zvezdara i u Opštoj bolnici Pančevo.

Iz Ministarstva zdravlja najavljuju da će ovakve prijeme organizovati jednom nedeljno.

pročitajte još

Komentari (1)

Dura

02.08.2020 21:12

Recite kako se zove taj deka I odakle je