Jovan Veselinović
Printscreen/Facebook
Jovan Veselinović

Printscreen/Facebook

Jovan Veselinović, Foto: Printscreen/Facebook

"Porodica bi volela da na mestu gde je „utonuo u san“, ko želi donese cvet za Jovana ili zapali sveću... I u narednih 40 dana učini svako od nas neko dobro delo. Nahrani osobu, nahrani životinju, spasi životinju, pokloni nekome pažnju, pošalje budi human-SMS, sasluša nekoga, čuje još više... Hvala vam... Vama koji ste bili deo njegovih 18 godina. Vama koji ste ga sada zavoleli. Vama koji ste ga brigom i molitvama za miran san pokrili. Jovane, mirno spavaj... Čuvamo te od zaborava... ", piše na stranici.

Jovan Veselinović

Printscreen/Facebook

Jovan Veselinović, Foto: Printscreen/Facebook

Jovan je bio maturant Umetničke škole u Nišu, član MENSE i svestrani mladi muzičar koji je osim bubnjeva svirao više instrumenata. Niš se podigao na noge kada je nestao 17. februara oko 23 časa na Bulevaru Nemanjića dok se od druga vraćao kući, a posle četvorodnevne potrage njegovo telo nađeno je 21. februara na napuštenom gradilištu zgrade u Ulici Branka Krsmanovića. Uzrok smrti još se utvrđuje. Prema prvim informacijama smrt je nastupila usled pada sa visine, a za sada se ne isključuje nijedan scenario.

Majka Milica rekla je nakon pronalaska tela da je od policije dobila informaciju da je Jovan nastradao pod nerazjašnjenim okolnostima.

- Policija mi je saopstila da je naš Jovan nastradao pod nerazjasnjenim okolnostima. Još uvek ne znamo da li je nesrećan slučaj ili ubistvo - saopštila je ona nakon pronalaska njegovog tela.

U Višem javnom tužilaštvu u Nišu kažu da je naloženo više istražnih radnji i prikupljanja dokaza kako bi se rasvetlio događaj.

- Po primljenom obaveštenju da se u zgradi nalazi telo muške osobe, zamenik višeg javnog tužioca je obavio uviđaj i naložio pregled i obdukciju tela, toksikološku analizu krvi i preuzimanje snimaka sa obližnjih sigurnosnih kamera a sve u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do smrti. Dalji potezi VJT uslediće nakon pribavljanja ovih dokaza i analiza - kaže portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.