SLIKA KOJA JE HLADNIJA OD PLANINSKOG MRAZA Na Kopaoniku sve vrvi od života, turisti grade imunitet stada?

Borba i dalje traje, ona ni u jednom momentu nije prestala od marta meseca kada je korona postala svetski sugrađanin.

Kopaonik
Kopaonik, Foto: privatna arhiva

Devet meseci mukotrpne borbe, koja je u sebi objedinila strah, neizvesnost, policijski čas, poneku građansku neposlušnost, ali pre svega želju svih nas da ovo "opsadno stanje" prođe, u poslednje vreme zamenila je slika bezbrižnosti među građanima.

Svedočili smo blagoj pomami tokom "crnog petka", a onda nova slika.

Hladan Kopaonik, a ono što je ledenije od temperature na planini je fotografija ljudi koji kao da nikada nisu čuli za mere zaštite od virusa COVID-19, a među njia i onu čuvenu- držanje fizičke distance.

Na slici, do koje smo došli, a koja je napravljena na Kopaoniku, snimljena je grupa turista, kako u gužvi stoji, verujući verovatno da planinski vazduh ubija virus.

Kako ta konstatacija nije tačna, ostaje ona da virusu ne šteti ni hladan vazduh, ali ni sunce i visoke temperature, što smo mogli da zaključimo po završetku leta .

Nakon ovih scena postavlja se pitanje da li sugrađani ovakvim ponašanjem planiraju da izgrade imunitet stada?

Kopaonik
Kopaonik, Foto: privatna arhiva

Kao što je to Krizni štab, milion puta, ponovio, ovom virusu na put možemo da stanemo samo održavanjem fizičke distance, nošenjem maski preko lica (nosa, usta), temeljnim pranjem ruku i izbegavanjem gužvi.

Na pomenutoj fotografiji, to nije slučaj, a kako će se to odraziti na zdravstveni sistem, ostaje nam da vidimo u nedeljama pred nama.

Povezane vesti

 • Korisnik: beba
  04/12/2020 - 06:58
  Oni i jesu stado glupih ovaca
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi